avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditiile de iesire in tara ale unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditiile de iesire in tara ale unui minor

Divortat, custodie comuna, copil minor. Mama copilului imi cere acordul pentru a pleca in strainatate cu copilul. Pana acum imi spunea locul si data pentru acord. Acum nu vrea sa-mi mai spuna ci imi cere un acord pe un an ca asa cere legea mai nou. Nu stiu daca conteaza, dar mama nu lasa copilul sa plece cu mine si nici nu-mi zice nimic de el.
Ma lamureste si pe mine cineva? Nu mai am dreptul sa stiu unde si cand pleaca copilul meu? Sunt tata doar ca sa platesc pensie?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:30, 27 Octombrie 2016
Daca se ajunge in instanta, aceasta va avea in vedere interesul minorului. Fosta sotie nu are cum argumenta cu toti avocatii din lume ca nu este in interesul copilului ca tatal sau (ce exercita in comun autoritatea comuna alaturi de mama) sa stie unde si cand pleaca copilul in strainatate.
Este o gandire taman inversa. Dar cine ar putea sustine aiureala ca ar fi contrar interesului superior al copilului ca tatal sa stie unde calatoreste acesta? Ideea e ce o fi avut in minte leguitorul cand a modificat legea in aceasta maniera? Sa fi avut in minte vreo interdictie la adresa parintelui nerezident sau vreo facilitare a dreptului minorului la libera circulatie? Eu zic ca a doua, caci altfel ar insemna ca modificarea e degeaba si ne-am facut ca legiferam, caci legea urmeaza sa nu produca efecte.. Ma rog, sigur ca pentru cei amatori de procese, exista posibilitatea de a naste noi conflicte si de a se opune. Aceia urmeaza sa explice in instanta de ce in cazul sau fosta sotie si copilul nu ar avea dreptul sa beneficieze de aceasta prevedere legala.
Eu sigur nu vreau procese, fosta sotie abia asteapta ca dupa aceea sa zica ca nu e bine sa avem amandoi custodie. Sunt satul de procesele si avocatii ei. Vreau sa stiu insa si din ce mi s-a spus aici pe buna dreptate unde pleaca copilul meu si in ce data. Am un prieten divortat si se intelege bine cu fosta sotie, si-au dat cate un acord ambii unii altuia sa plece cand doreste fiecare cu copiii in alta tara. Asa da. Daca pateste ceva copilul meu si eu nici nu stiu ca el e plecat?
Eu nu am ce explicatii sa dau ca ceea ce vreau eu nu cred ca e exagerat. Ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
wakeupdolores, utilizator
wakeupdolores a scris:

Eu nu am ce explicatii sa dau ca ceea ce vreau eu nu cred ca e exagerat. Ce ma sfatuiti?

Ați fost sfătuit deja cu temei legal, încă de la început`! Mai mult de atât ce doriți să știți`?
Ce n-ați înțeles`?
Nu inteleg daca judecatorul ma poate obliga sa-i dau acordul pe un an sau nu.

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Procura notariala - iesire minor din tara mihai_adrian mihai_adrian Buna ziua. Am si eu o situatie. Am divortat, si in urma divortului instanta a hotarat custodia comuna a copilului cu domiciliul la mama. Fosta sotie m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului againstPAS againstPAS Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa: - legea spune ... (vezi toată discuția)