avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditiile de iesire in tara ale unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditiile de iesire in tara ale unui minor

Divortat, custodie comuna, copil minor. Mama copilului imi cere acordul pentru a pleca in strainatate cu copilul. Pana acum imi spunea locul si data pentru acord. Acum nu vrea sa-mi mai spuna ci imi cere un acord pe un an ca asa cere legea mai nou. Nu stiu daca conteaza, dar mama nu lasa copilul sa plece cu mine si nici nu-mi zice nimic de el.
Ma lamureste si pe mine cineva? Nu mai am dreptul sa stiu unde si cand pleaca copilul meu? Sunt tata doar ca sa platesc pensie?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:30, 27 Octombrie 2016
Acum vorbim concret pe cazul asta si omul zice asta inca din primul mesaj.

Pana acum imi spunea locul si data pentru acord. Acum nu vrea sa-mi mai spuna ci imi cere un acord pe un an ca asa cere legea mai nou. Nu stiu daca conteaza, dar mama nu lasa copilul sa plece cu mine si nici nu-mi zice nimic de el.
Ma lamureste si pe mine cineva? Nu mai am dreptul sa stiu unde si cand pleaca copilul meu?
Da proastasatului, eu stiu zilnic ce-mi face copilul. Dumneavoastra nu? Si chiar cand pleaca cu ai mei, mereu, intotdeauna si eu si sotia stim ce ne face copilul. Sa fie altfel doar pentru ca am divorta, nu ar fi deloc firesc.
Sunt parinte, daca eu nu stiu unde-mi este copilul atunci cine sa stie?
Iar biletele de care vorbiti se iau din timp, nu de la o ora la alta desi chiar si asa, in 10 secunde l-ai informat pe celalalt unde ii duci copilul.
Este foarte usor sa dai un sms, un mesaj pe whatsapp. Atunci cand nu gasesti timp sa o faci, nu arata decat rea credinta. Este firesc si normal ca parintii unui copil sa stie unde le este copilul. Toate omisiunile astea pentru a facilita viata rezidentului sunt in detrimentul copilului de al carui bine vorbiti.
Eu sunt calm, sotia mai ingrijorata cand ne pleaca copilul, ce nu vede unul vede celalalt. Noi impreuna avem cel mai bine grija de copil si asta nu se va schimba niciodata, divortati sau impreuna, ca tot parinti ramanem chiar daca ni se schimba numele de familie.

Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
When, utilizator
Va multumesc. Cred ca proastadinsat nu a inteles situatia mea, ca vad ca e singura de are o parere contrara tuturor celorlalti. Daca fosta sotie imi spune ca a gasit bilete azi pentru Malta ma duc la notariat si ii dau acordul pentru Malta. Dar sa-i dau acordul pentru un an si eu sa nu stiu unde pleaca copilul meu este fara noima daca noi avem custodia in comun.
Si nu-mi spune nici daca pleaca la munte, nici daca pleaca la mare, ca zice ca nu o obliga legea si sa nu ma pun cu ea ca e sfatuita de avocati si ei stiu mai bine.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
wakeupdolores, utilizator
Duios, frumos, de-a dreptul idilic. Doar ca nu asta era topicul. Ce se intampla daca mama pleaca cu copilul, sa zicem la Oradea, la rude. Dvs tatal stiti. In week end familia zice : hai sa mergem pana la unguri la cumparaturi. Ce drama se intampla ca mama avand un acord pe 3 ani pleaca in acea sambata pana la Szeged, la cumparaturi? Sau interesul superior al copilului ar fi sa stea cu mama sa sufle-n buze ambii, in vreme ce restul familie pleaca? Cine e nebunul din filmul asta?
Proastasatului, cu siguranta daca mama ar fi avut alt comportament, tatal nu ar mai fi avut aceste retineri.
Ce spuneti dumneavoastra e doar o exceptie ca iesirile asa bruste din tara nu se intampla asa des, nebunul e ala care crede asta. Ca nu te duci peste granite asa cum te duci la Mega.

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Procura notariala - iesire minor din tara mihai_adrian mihai_adrian Buna ziua. Am si eu o situatie. Am divortat, si in urma divortului instanta a hotarat custodia comuna a copilului cu domiciliul la mama. Fosta sotie m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului againstPAS againstPAS Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa: - legea spune ... (vezi toată discuția)