avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditiile de iesire in tara ale unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditiile de iesire in tara ale unui minor

Divortat, custodie comuna, copil minor. Mama copilului imi cere acordul pentru a pleca in strainatate cu copilul. Pana acum imi spunea locul si data pentru acord. Acum nu vrea sa-mi mai spuna ci imi cere un acord pe un an ca asa cere legea mai nou. Nu stiu daca conteaza, dar mama nu lasa copilul sa plece cu mine si nici nu-mi zice nimic de el.
Ma lamureste si pe mine cineva? Nu mai am dreptul sa stiu unde si cand pleaca copilul meu? Sunt tata doar ca sa platesc pensie?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:30, 27 Octombrie 2016
Documentati despre alienare precum v-a sfatuit when. Inregistrati, filmati, faceti plangeri si cereri in instante. Daca va mai ramane timp ganditi-va de la o actiune la alta cam ce progrese inregistrati. Daca nu, tineti-o una intr-una de la o actiune la o plangere si de la o plangere la o noua actiune. "Sistemul" o sa va inghita (termene, avocati, politie, parchet). Cam pe cand va veti desmetici va termina si copilul liceul.
Doamna proastadinsat, daca ati fi in situatia mea ce ati face? Ati putea sa va abandonati copilul asa cum se doreste sa fac pentru ca gresiti in fata copilului ca nu faceti suficienti de multi bani ca sa contati? Am inteles ca a cerut divort cand nu am mai castigat bine, era libertatea ea sa-si gaseasca unul cu bani cum vroia ea. Dar copilul nu este un bun al ei.
Iniţiatorul topicului a pornit de la o simplă întrebare: Poate fi obligat să semneze un acord de ieşire din ţară a minorului pentru un an fără a fi informat despre destinaţie? A primit răspunsuri pertinente şi sfaturi, cum să procedeze ca să pareze anumite acuzaţii în instanţă.
În rest, deturnarea discuţiei spre "alienarea parentală" şi cererea de penalităţi mi se pare nelalocul lui în acest topic, plus consider că anumiţi domni instigă acest tată spre nişte acţiuni pe care , chiar dânsul, a specificat de la început că nu le doreşte şi nu dispune de timpul şi banii necesari.
Stimate domn, aşa cum vi s-a spus mai sus, exprimaţi-vă acordul cu privire la declaraţia la notar pentru ieşirea din ţară a minorului, cu obiecţiuni, adică vă exprimaţi, prin scrisoare de răspuns sau email sau...chiar prin declaraţie în faţa notarului, că NU semnaţi un acord fără a şti scopul şi durata deplasării. Nici o instanţă din lume nu vă va suplini semnătura, pentru că, şi în instanţă, mama copilului va trebui să demonstreze în primul rând reauavoinţă a dvs, pe de altă parte că acea deplasare este neapărat necesară şi este în interesul superior al copilului.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
Martonze, utilizator
Dragi domni eu nu am indemnat pe nimeni sa-si abandoneze copilul. Dnule when eu i-am recomandat domnului 3 lucruri: sa se adreseze DGASPC-ului ptr monitorizare, sa incerce un dialog cu mama si sa se gandeasca inainte de a declansa un razboi care ve evolua dintr-un turbionaj in altul. E prost sfatul meu? sa nu-l urmeze, ca doar nu-i obligatoriu. Credeti ca sarabanda plangerilor e mai buna? apai asa sa faca dnul. Eu n-am cunostinta de niciun succes story in acest sens. Am vazut doar cazuri in care lucrurile au devenit si mai tensionate decat erau inainte si din divergente s-a ajuns la razboaie. Dintr-un razboi in altul am observat ca nerezidentul a piardut orice contact cu copilul si ca daca la inceput se impungeau, mama dadea telefoane cand copilul era la tata, critica bla bla s-a ajuns la situatia ca omul nu-si mai vede copilul si in locul timpului normal cu copilul lui are termene de judecata. Acum fiecare face si alege cum se pricepe. Daca doamna e atat de interesata de bani precum zice dnul, si asa o fi ca doar nu am eu de unde sa stiu, inteleg ca si-a gasit pe cineva care sa acopere aceasta nevoie. Atunci eu nu inteleg de ce simte nevoia sa-l inlature pe tata. Adica, desi nu sunt de acord cu o astfel de atitudine, as fi "inteles" o astfel de politica daca o facea ca sa-l determine pe om sa castige mai mult. Adica un santaj ordinar, in opinia mea. Dar daca femeia si-a rezolvat problema financiara, cu ce o mai deranjeaza, ca sa zic asa, bietul tata? Mi se pare usor ilogic. Vino domne, ia copilul ca eu nu am ce sa mai astept de la tine, nu mai am nicio treaba cu tine, ce as mai avea de asteptat, de m-as mai opune ca nebuna? eu cam asa as intelege rolul unui om care si-a rezolvat singura problema, adica banii.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Copilul meu creste fara de mine. Si asta nu e normal. Eu nu pot sa stau deoparte. Sa stea cine poate. Si nici ca am ce pierde eu. Ca pe copil nu-l vad oricum. Daca exista si cea mai mica sansa din lume sa i-l vad si sa ii fiu aproape, va trebui sa incerc. Cu buna am incercat. Nu a fost chip.
Mama copilului meu vrea bani de la mine ca sa arate ca nu ma ridic eu la nivelul ei de bani, ma umileste in fel si chip. Ca sa zica de ce trebuie eu sa dispar, ca nu am utilitate. E motivul ei suprem sa zica ca nu are copilul nevoie de un tata ca mine.

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Procura notariala - iesire minor din tara mihai_adrian mihai_adrian Buna ziua. Am si eu o situatie. Am divortat, si in urma divortului instanta a hotarat custodia comuna a copilului cu domiciliul la mama. Fosta sotie m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului againstPAS againstPAS Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa: - legea spune ... (vezi toată discuția)