Buna ziua , sunt intr o situatie complicata , parinti mei decedati au cumparat cu o chitanta de mana , o casa si teren in comuna Jilava Ilfov , ne judecam din 2010, suntem pe ultimul drum la tribunalul suprem , vanzatorul este decedat , si mostenitori nu putem da de ei, chitanta de mana este pierduta, sunt peste 30 de ani de cind locuim in acest imobil, procesul este deschis pentru uzucapiune , si se tot pronunta in suspendare pentru ca nu putem da de mostenitorii vanzatorului , ce putem face ?
De Rodica Dirzu, Luni, 08 februarie 2016, 15:04 În urma normelor juridice intrate în vigoare, cei care au cumpărat terenuri cu chitanţă de mână se pot înscrie în Cartea Funciară. Deci de acest drept nu beneficiază numai cei care au contract de vânzare-cumpărare asupra terenurilor sau alt titlu de proprietate similar. Iată de ce e important pentru cei cu chitanţa de mână să apară în Cartea Funciară (adică să intre în legalitate): 1. Cei care vor fi înscrişi în Cartea Funciară, îşi vor putea intabula şi casa, devenind astfel proprietari asupra caselor pentru care nu există titluri de proprietate. 2. Terenul sau construcţia poate face obiectul unei moşteniri sau tranzacţii. 3. Proprietatea va fi delimitată legal şi astfel poate fi apărată împotriva oricărei persoane. 4. Nu necesită judecată şi astfel nu se apelează la instanţele judecătoreşti. 5. Nu se plăteşte taxa judiciară de timbru.
Citeşte întreaga ştire: Terenul cu chitanţa de mână se înscrie în Cartea Funciară?
Acte de proprietate
mbm76
Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au ... (vezi toată discuția)