Daca sunt intrunite conditiile de la art.80 (sau de la art.83) c.pen., teoretic instanta ar putea sa dispuna renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.
Daca dispune renuntarea la aplicarea pedepsei si aplica avertismentul, aceasta nu este o solutie de condamnare si ca urmare nu va avea ca efect vreo decadere, interdictie sau incapacitate pentru persoana dvs.
Insa, dat fiind faptul ca ati enumerat mai multe infractiuni, trebuie spus ca, in cazul concursului de infractiuni, renuntarea la aplicarea pedepsei se poate dispune daca pentru fiecare infractiune concurenta sunt indeplinite conditiile cerute de lege, prin urmare instanta trebuie sa pronunte cate o solutie de renuntare la aplicarea pedepsei pentru fiecare infractiune savarsita, iar nu o singura solutie de renuntare la aplicarea pedepsei pentru pluralitatea de infractiuni.
Acum, noi nu stim detalii cu privire la rechizitoriu sau daca s-a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei, sau alte detalii, insa nimic nu va impiedica sa solicitati in instanta ce credeti dvs. ca este potrivit, si nu in ultimul rand este important cand s-au savarsit faptele.
Faptele au fost savarsit in anul 2013 luna septembrie , in rechizitoriu am cerut acord de recunoastere a vinovatiei ,atat eu cat si superiorul meu (superiorul este acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual in formă continuă). In data de 13 decembrie suntem chemati la camera preliminară, amândoi mergem pe recunoastere ,ca am întocmit 2 pv de contravenție pentru a recupera valoarea materialului lemnos ,care a si fost achitată de făpturile ( in concluzie nu exista pagube statul nu a fost prejudiciat ,persoana nu a fost vătămare). JUDECĂTORUL POATE SA DEA UN VERDICT IN CAMERA PRELIMINARĂ ÎN SPEȚĂ PETRU MINE ÎN CONDITIILE ENUMERATE ?
În camera preliminară judecatorul nu dă verdict, ci obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie doar verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. În faza de judecată se vor da verdicte.
P.s. Am observat si retinut ca ati punctat la fiecare mesaj ca "nu exista pagube statul nu a fost prejudiciat", insa infractiunile mentionate se consuma in momentul realizarii actiunii sau inactiunii tipice prin care s-a produs deja rezultatul socialmente periculos, iar in cazul falsului intelectual, pentru existenta infractiunii, nici macar nu intereseaza mobilul sau scopul cu care a fost savarsita fapta, din pacate. Desigur, toate aspectele mentionate de dvs. vor fi probabil avute in vedere la individualizarea pedepsei, din fericire.
Ok multumesc. Sper sa fie bine.
Am citit în NCP de o variată simplificată si ma gandeam ca se poate aplica in cazul nostru.
[ edit : conexare mesaje ]
Se poate aplica si in cazul dvs dupa ce judecatorul de camera preliminara dispune inceperea judecatii si dvs recunoaşteti în totalitate faptele reţinute si solicitati ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.