avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine poate constata ca 2 constructii sunt in stare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine poate constata ca 2 constructii sunt in stare de ruina

Eu am doua constructii la tara, aflate in stare de ruina pe care vreau sa le vand ? Am nevoie de o adeverinta de la primar, care sa scrie ca sunt in stare de ruina? Primarul poate sa dea aceasta adeverinta, sau alta persoana trebuie sa constate ca sunt in stare de ruina ?
Of, pai notarul are nevoie, ca sa nu fiu eu obligat sa obtin certificat energetic pentru 2 ruine, ca escrocii astia de auditori energetici vor sa ma insele, sa-mi fac certificat energetic pe 2 ruine.
da are nevoie la vanzare de certificat energetic dar aveti nevoie si la cadastru si intabulare daca nu aveti facut acest lucru. Constructiile exista asa cum sunt ele in ruina. Daca veti sa le radiati din CF trebuie autorizatie de demolare si proces verbal de receptie .
Ar fi trebuit sa precizati daca vreti sa vindeti doar cladirile sau si terenul pe care se afla.
Daca vindeti doar cladirile, iar notarul v-a cerut doar acea adeverinta, inseamna ca
imobilele sunt inscrise in cartea funciara - notarul ar trebui sa aiba extrasul de carte funciara(CF) de informare si acolo sunt evidentiate. Ar trebui, de asemenea, ca imobilele sa figureze in certificatul fiscal emis de Primarie (serviciul taxe si impozite).
In acest caz, pentru ca notarul sa evidentieze starea lor (si pentru a nu mai avea nevoie de certif. energetic, evident) trebuie sa solicitati Primariei pe raza careia se afla imobilele o "Adeverinta de autodemolare".
Daca Primaria se afla in mediul urban - adeverinta o elibereaza serviciul de urbanism (ar trebui sa se deplaseze si sa constate starea imobilelor).
Daca Primaria se afla in mediul rural, si nu au un serviciu specializat de urbanism, solicitati adeverinta de autodemolare primarului/secretarului primariei. Constatarea ar trebui sa o faca prin agentul agricol.

In baza adeverintei de autodemolare si a documentatiei cadastrale, cumparatorul poate sa radieze cladirile, atat din CF, cat si de la Primarie serv taxe si impozite.

Succes!


Pai mie notarul mi-a spus ca nu se poate face certificat energetic pentru 2 constructii in ruina, si mi-a zis ca se le vand asa , fara certificat enrgetic, si daca primarul imi da o adevaerinta ca sunt in ruina, si notarul este de acord eu o sa le vand. E o aberatie sa mai obtin certificate nergetic pe 2 ruine, mai ales ca am citit pe site-urile straine ca la constructiile care sunt in ruina nu este necesar certificatul energetic. Eu nu o sa ma duc la niciun auditor pentru acest certificat, pentru ca noarul meu , ma primeste si fara certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica Rica_Ramurica Rica_Ramurica Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica. Auditorul energetic trebuie sa emita o nota de constare care are urmatorul ... (vezi toată discuția)
Teren si casa de vanzare ContSters472229 ContSters472229 buna ziua parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in ... (vezi toată discuția)