avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept de mostenire am ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept de mostenire am ??

As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei.
Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, construita cu mama mea la care ea nu a primit niciun fel de partaj sau vreo suma de bani, tata sa recasatorit (fara acte) au facut un copil care poarta numele si acum la varsta de 20 de ani fostului barbat al mamei mele vitrege,
eu sunt singurul copil din prima casnicie, am un frate vitreg din partea tatalui meu, si o sora vitrega din partea mamei mele vitrege care nu este conceputa cu tatal meu
As dori sa stiu ce drepturi am eu ?
ce drepturi mai are mama mea ?
ce drepturi are mama vitrega care nu este casatorita cu tatal meu cu acte ?
ce drepturi are fratele meu vitreg car nici el nu poarta numele lu tatal meu ?
ce drepturi are soramea vitrega care este doar fata mamei vitrege ?
va multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un raspuns ..
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:00, 30 August 2009
problema este ca nu mai dau de mama mea sa tot mutat dintr-un oras in altul si nu stiu unde sa o mai caut sa vina sa isi ia drepturile, nici nu mai stiu daca traieste
:sorry:...cum adica, dumneavoastra nu mai stiti nimic despre mama dumneavoastra? Ciudat....
Poate mama nu are nici o pretentia asupra casei. Daca este asa, in cazul decesului tatalui, sotia supravietuitoare (mama vitrega) mosteneste 1/4, iar dumneavoastra impartiti in mod egal 3/4 cu fratele. Sora vitrega , nu are nici un drept.
Poti incerca s-o gasesti pe mama ta apeland la Serviciul de evidenta a populatiei, nu cred ca nu vei fi ajutat, avand in vedere gradul de rudenie atat de apropiat.

"sotia supravietuitoare (mama vitrega) mosteneste 1/4, iar dumneavoastra impartiti in mod egal 3/4 cu fratele".
ma-m cam bagat in ceata iar ptr ca mai sus domni avocati miau spus altceva iar doamna avocat imi spune altceva...
deci pana la urma mama care nu este casatorita cu acte cu tatal meu face shi ea parte iar fratele meu care nu este trecut pe numele lu tata si nu este nici pe al mamei vitrege ci pe al fostului ei sot, are drepturi?

nu mai stiu de mama mea ptr ca sa tot mutat din oras in oras prin tara, as vrea sa o gasesc dar nu stiu de unde sa incep ultima data a locuit in bucuresti apoi cica sar fi mutat prin oltenia asta stiu de pe la rudele mele care ar fi incercat sa o caute si ei
apaidiu a scris:

As spune ca daca ceea ce ne spuneti dvs.... anume ca:
1-aceasta casa a fost dobandita/construita in timpul casatoriei cu mama dvs.
2-ca la divort nu s-a facut nici un partaj al bunurilor comune ale sotilor
mama dvs. ar putea cere partajul asupra acestei case.
Eventual ... inainte sa o instraineze tatal.
Sigur .. vor fi o multime de complicatii ... dar .. eu nu exclud aceasta ipoteza.ce raspun sa iau in considerera??????? doamna avocat spune:
"sotia supravietuitoare (mama vitrega) mosteneste 1/4, iar dumneavoastra impartiti in mod egal 3/4 cu fratele."

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
In ce cote se impart bunurile dupa decesul tatalui ? gagalin gagalin buna ziua , as avea si eu nevoie de niste sfaturi de la specialisti , situatia este asa, tatal meu a decedat acum 3 saptamani, in anul 74 sa insurat prima data ... (vezi toată discuția)