Directorul instituției noastre publice vrea să dea o decizie de numire a unei comisii de recepție finală a unei lucrări de construcții.
Cu cât timp ar trebui să se comunice Decizia membrilor comisiei ?
În această comisie, ca membru al comisiei de recepție trebuie să facă obligatoriu reprezentantul Inspectoratul Județean de Construcții ?
HG Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea
Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, actualizată 03.06.2014 prin HG nr.444/2014
Art. 7
(1) Comisiile de recepţie pentru construcţii şi pentru instalaţiile aferente acestora se vor numi de către investitor şi vor fi alcătuite din cel puţin 5 membri. Dintre aceştia, obligatoriu vor face parte un reprezentant al investitorului, un reprezentant al administraţiei publice locale pe teritoriul căreia este situată construcţia, iar ceilalţi vor fi specialişti în domeniu, dintre care unul poate fi din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C.
(la data 03-Jun-2014 Art. 7 din capitolul 2 modificat de Art. 1, punctul 2. din Hotarirea 444/2014)
Art. 8 (2 indice 1) Pentru obiectivele de investiţii finanţate din fonduri publice, precum şi pentru obiectivele de investiţii constând în construcţii încadrate în categoria de importanţă A - "excepţională" şi B - "deosebită", indiferent de sursele de finanţare ale acestora, prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C. în calitate de membri ai comisiilor de recepţie este obligatorie.
(la data 31-Oct-2007 Art. 8, alin. (2^1) din capitolul 2 completat de Art. 1, punctul 2. din Hotarirea 1303/2007)
In acest caz, exista obligativitate , iar conducerea institutiei nu poate desemna o comisie fara a fi numita in componenta ei si o persoana de la Institutul Judetean de Constructii.
Sesizati conducerea centrala a Inspectoratului de Stat în Construcții.