avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare abonament
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare abonament

Bună dimineața! As vrea sa stiu cum pot anula sau cum pot renunta la un abonament orange, fara sa le plătesc asa-zisele daune provocate de aceasta renuntare. Mulțumesc.
Buna ziua!

In primul rand, ca sa nu platiti "daune provocate de aceasta renuntare"ar trebui sa fiti liber de contract!
Daca sunteti liber de contract, instiintati un consultant Orange despre intentia dvs !

Daca nu sunteti liber de contract, pentru a denunţa unilateral un contract de telefonie mobilă fără a plăti “taxa de reziliere”, un consumator, persoană fizică, trebuie să formuleze o notificare de denunţare unilaterală a contractului de telefonie mobilă, respectând un termen de preaviz (de regulă de 30 de zile), iar apoi să trimită notificarea respectivă operatorului de telefonie mobilă fie prin intermediul unui executor judecătoresc, fie printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire şi conţinut declarat.

Dacă în urma primirii notificării consumatorului, operatorul de telefonie mobilă refuză să ia act de denunţarea contractului, după expirarea termenului de preaviz pe care consumatorul l-a acordat în notificare, consumatorul persoană fizică poate sesiza instanţa de judecată cu o cerere de constatare a încetării contractului. De asemenea, consumatorul poate alege să denunţe clauza abuzivă formulând o sesizare organelor de control.

In situatia in care consumatorul, persoană fizică, a cumpărat un telefon mobil la preţ redus, va trebui să plătească despăgubiri operatorului de telefonie mobilă. Astfel, operatorul de telefonie mobilă va avea posibilitatea de a cere consumatorului, persoană fizică, care denunţă unilateral contractul de telefonie mobilă înainte de termenul limită al contractului respectiv contravaloarea eventualelor reduceri aplicate la preţul unui telefon mobil sau contravaloarea instalării unui alt serviciu.

Sursa raspunsului, conf. 2.10 din regulament: [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone elenamoldovan elenamoldovan Am incheiat un contract cu vodafone anul trecut in februarie. In noiembrie am plecat in China si nu am putut sa mai folosesc deloc telefonul. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila marianu marianu buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract orange melinte ion melinte ion Buna ziua, am 3 abonamente la orange, din care 2 expira in urmatoarele 6 luni, insa vreau sa renunt la ele, insa orange mi-a comunicat ca trebuie sa platesc o ... (vezi toată discuția)