avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punct pensie 40% respectiv 45%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punct pensie 40% respectiv 45%

In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la
40% din salariul mediu.
.Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are
proectul de lege?

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:11, 10 Decembrie 2016
Proiectul de lege nu are numar. Numai dupa adoptare, un proiect de lege devine lege si primeste un numar.
Ca sa il gasiti trebuie ca proiectul respectiv sa apara mai intai pe ordinea de zi, ori nu s-a programat pana in prezent pentru discutie in Camera deputatilor.
Il gasiti doar la senat, unde a trecut prin aprobare tacita.
Despre proiect gasiti date aici:
[ link extern ]
Despre adoptarea tacita in parlament gasiti date aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
La Senat se gaseste sub nr. L355/13.06.2013(adoptat prin aprobare tacita), iar la Camera Deputatilor sub nr. bp 789/08.11.2016
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
baican constantin, utilizator
Multumesc. Nu stiti cand o sa treaca tacit si de Camera Deputatilor sau cand o sa intre in discutie acolo?
Niciun proiect de lege nu poate trece tacit de ambele camere ale parlamentului, acesta fiind unul din motivele pentru care Romania are parlament bicameral.
Daca un proiect de lege trece tacit de una din camerele parlamentului, este nevoie de discutarea proiectului in cealalta camera a parlamentului pentru aprobare/ respingere.
Daca proiectul de lege se aproba in cea de-a doua camera a parlamentului, legea merge la promulgarea de catre presedinte si dupa promulgare se publica in Monitorul Oficial.
Legea poate fi intoarsa de presedinte in parlament pentru rediscutare. Legea aprobata in parlament poate fi contestata la Curtea Constitutionala de catre guvern/ presedinte/ partide. Curtea Constitutionala trebuie sa se pronunte asupra constitutionalitatii acestei legi.
Numai dupa publicarea in MO, legea se poate aplica.
Si dupa publicarea in MO, aplicarea legii se poate amana prin OUG sau prin lege aprobata de parlament.
Dupa cum observati, legea de care intrebati nu se stie daca se va aproba/ cand se va aproba/ cand se va aplica .... Momentan este doar o promisiune.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Pe site-ul Camerei Deputatilor la pagina acestui proiect de lege apare scris ca termen de adoptare "45 de zile pentru Senat ca prima camera sesizata". Ce inseamna acest lucru? Ca dupa maximum 45 de zile de la adoptarea (tacita) de catre Senat trebuie sa se pronunte si Camera Deputatilor, fie prin adoptare, fie prin respingere? Daca da, zilele de campanie electorala sunt incluse in aceste 45 de zile?

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Se modifica legea 263/2010? grig0101 grig0101 Am citit un articol pe avocatnet in care se spune ca in saptamana 08-14.09.2014 se va dezbate in plenul senatului modificarea legii 263/2010 in sensul ... (vezi toată discuția)
Bani pentru mame eroine ileana ely ileana ely Buna ziua! vroiam sa va intreb daca s- a aprobat legea care spune .ca mamele care au cel putin 3 copii vor beneficia de un ajutor de 15000 de lei? si unde se ... (vezi toată discuția)
Discuții diverse - ajutor pentru mamele cu mai mult de trei copii viorica banu viorica banu De ajutorul de mama cu mai multi de trei copii beneficiaza si mamele mai in virsta ?( am 58 ani si am dat nastetr si crescut sase copii) (vezi toată discuția)