avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare din partea asociatiei de proprietari cand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare din partea asociatiei de proprietari cand exista si ipoteca bancii

Am un credit de nevoi personale, cu ipoteca imobiliara in franci elvetieni.
Odata cu cresterea francului elvetian, ,,echilibrul'' platilor s-a stricat, ajungind, prin reduceri permanente si prin schimbarea prioritatilor, in a ramine restant la intretinere, astfel incit administratia doreste a demara procedurile de recuperare a restantei.
Intrebare : Daca casa este garantie a bancii, fata de banca sint la zi cu platile, exista posibilitate ca asociatia sa-si recupereze suma datorata altfel decit pe cale amiabila ? ; Daca DA, care este procedura si pasii legali de urmat.
Mentionez faptul ca de fiecare data cind am obtinut o suma ,,suplimentara'', nevoilor curente stricte, am repartizat-o catre intretinere. Ex. : Intretinere 150lei, plata 1000lei..., etc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:55, 27 Noiembrie 2016
Creantele sunt de mai multe feluri, la fel si garantiile au o anumita ierarhie intre ele. Ipoteca de rangul I e cea care asigura recuperarea datoriei.

Art. 2335 NCC vorbeste despre Prioritatea creanţelor privilegiate faţă de celelalte creanţe in conditiile in care creditorul privilegiat este preferat celorlalţi creditori, chiar dacă drepturile acestora s-au născut ori au fost înscrise mai înainte.

Si privilegiile au mai multe ranguri si ordinea prioritatii la executare difera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Procedura de recuperare a restantelor de la proprietari restantieri pentru apartamente ipotecate in cazul in care banca a solicitat executarea silita. Mariussnm Mariussnm As dori sa stiu daca, prin prisma legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari are prioritate fata de alti creditori la recuperarea restantelor chiar daca ... (vezi toată discuția)