avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la plata concediului de odihna in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la plata concediului de odihna in cazul demisiei?

Buna ziua.M-am angajat pe data de 4 mai 2009 si recent pe data de 18 august 2009 mi-am dat demisia, deoarece singurul salariu pe care l-am luat a fost cel din luna mai, pe care mi l-a dat in luna iulie.restul au fost uitate.am hotarat sa renunt, iar acum tot trage sa scada din banii pe care are sa mi-i dea.ba imi spune ca cele 5 zile de proba nu se platesc, ba ca mi-a dat 2 zile libere pentru examenul de licenta, si nici acelea nu se platesc.As dori sa stiu daca am dreptul la vreo zi de concediu pentru perioada lucrata si daca am dreptul sa cer compensarea in bani a zilelor de C.O cuvenite si neefectuate pana la data demisiei.
Astept raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 31 Octombrie 2009
am lucrat la o firma mai multi ani dar luna trecuta mi-am dat demisia.....acuma patronii imi spun ca deoarece nu s-a incheiat anul calendaristit nu trebuie sa-mi plateasca decat 5 zile din concediu de odihna.....imi poate spune cineva cu exactitate la cate zile de concediu de odihna aveam dreptul daca mi-am dat demisia incepand cu data de 01.10.2009 adica am lucrat 9 luni intregi din anul incurs?! va multumesc!
1. Indiferent cum inceteaza un contract individual de munca angajatorul este obligat sa plateasca salariul la zi si compensarea in bani a concediului de odihna cuvenit si neefectuat.
2. Pentru cele 9 luni cat ati lucrat vi se cuveneau 16 zile lucratoare de concediu (daca in CIM aveti 21 de zile lucratoare de CO pe an, 21/12*9=16 zile.
3. Puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dalela23 dalela23 am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna. stiu ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Am fost angajata cu contract de munca la o primarie.Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului,dupa care in iunie 2016 am reluat activitatea. In 30 ... (vezi toată discuția)