avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instalare camere de supraveghere video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instalare camere de supraveghere video

Buna ziua.
Va rog dati-mi un feedback juridic daca puteti interpreta textul de lege pentru a sti daca voi incalca legea in cazul in care voi instala un sistem de supraveghere video. Poate exista un alt articol sau lege in care se specifica clar obligatia de licentiere pentru asemenea sistem ?
O parere despre modul de interpretare al art. 28 din Legea 333/2003.
Eu inteleg ca instalarea unui sistem de supraveghere video nu are de ce sa fie supusa aprobarilor si licentelor date de catre IGPR. Niciodata un sistem Tvci (televiziune cu circuit inchis) nu va fi direct un sistem antiefractie ci o componenta a lui si cata vreme nu instalezi intregul sistem nu ai ce cauta la licentierea IGPR.
In alin4 si alin 5 sunt definite aceste sisteme iar TVCI nu este definit de sine statator ci poate fi in componenta sistemelor antiefractie.

"(4) În sensul prezentei legi, prin elemente de protectie mecano-fizice se întelege: ziduri, plase, blindaje, case de fier, seifuri, dulapuri metalice, tezaure, geamuri si folie de protectie, grilaje, usi si încuietori.
(5) În sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare împotriva efractiei se întelege ansamblul de echipamente electronice compus din: centrala de comandã si semnalizare opticã si acusticã, detectoare de prezentã, antisoc si acustice, butoane si pedale de panicã, control de acces si televiziune cu circuit închis cu posibilitãti de înregistrare si stocare a imaginilor si datelor, de naturã sã asigure o protectie corespunzãtoare obiectivelor si persoanelor.
Asta e romania.
Buna ziua.
Am si eu niste probleme cu niste vecini de etnie cam colorata...care sunt cam cleptomani din fire, si as vrea sa stiu EXACT cum si ce trebuie sa fac, sa-mi montez camere de supraveghere in jurul casei si terenului aferent,...in conditiile legii.Imi trebuiesc dovezi ptr furt si violare de domiciliu(in care intra si terenul-gradina etc,...nu numai locuinta - am citit articolul din codul penal)
Nu stiu legile dar camerele trebuie sa cuprinda DOAR proprietatea noastra si sa nu bata la ei in curte,...sau in strada pe domeniul public nu?
Multumesc.Astep raspuns cat mai curand...ca nu-i mai suport.Va rog ajutati-ma!
adresa mea este dancedany2005@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)