avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Greva magistratilor
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Greva magistratilor

Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve?
De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara.
Cum sunteti afectati in alte zone de aceasta atitudine?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 17:49, 22 Noiembrie 2009
Ori nu s-a inteles, ori eu nu am stiut sa ma fac inteles.
Ma mine ma nemultumeste modul cum protesteaza magistratii. Revendicarile lor sunt ca la toate profesiile si domeniile de activitate:salarii, conditii de munca, sporuri, alte beneficii.
Magistratul este (sau ar trebui sa fie) un intelectual, prin excelenta, care trebuie sa aleaga o cale mai subtila de protest. Suparati pe guvernanti ii pedepseste pe justitiabili! Nu-i fair-play din partea unor intelectuali!
Stimata Gabriela Pintea, cu tot respectul, nu va dau dreptate! Ce ar fi ca si justitiabilii sa interpreteze legile dupa cum le-ar fi mai bine? Ma refer la cetatenii de rand, evident! Sunt de acord cu opinia dvs. cu privire la acordarea termenelor de judecata si cu faptul ca inscrisurile sau alte documente care privesc un proces civil, sunt comunicate prin posta, pana la un punct! Ce ne facem cu procesele funciare, de exemplu, care se judeca cu precadere conform Titlului XIII din Legea nr.247/2005? Sau acele procese care privesc asigurarile sociale( Legea nr.19/2000!), recalculari pensie, etc.? Aici este vorba de pensionari care au varste inaintate si nu mai apuca terminarea unui proces de acest gen pentru ca judecatorii respecta dispozitiile Codului de proc. civ., dand termene de judecata... care sa nu-i deranjeze din acest "protest"! Eu tot greva mascata o numesc! Statul de drept in Romania nu mai este functional, opinie personala!
Stimate domn,
"Sufar" de o indiferenta nativa in privinta parerilor celorlalti despre mine. Gura lumii nu m-a interesat, nu ma intereseaza si nu ma va interesa vreodata.
Litigiile de asigurari sociale nu sunt litigii care sa se judece in regim de urgenta si cu precadere, legea nu le califica astfel.
In privinta opiniei dvs., o respect, ca pe a tuturor, asa cum ma obliga prevederile constitutionale.

Gabriela Pintea
Stimata doamna,
Nu ar trebui sa "suferiti" de acea >indiferenta nativa in privinta parerilor celorlalti despre mine
Trebuie sa completez, "smecherii" ma bruiaza! Concluzia mea este ca sustineti ceva ce este ilegal si numai in Romania se poate intampla asa ceva! Altfel, mai ganditi-va la respectarea Titlului XIII din Legea nr.247/2005, cu privire la judecarea proceselor funciare! Acest aspect l-ati evitat, nementonandu-l! Si..sa nu uit: judecatorii cand au considerat ca au dreptul la un spor de 50% si nu l-au obtinut pe cale normala, au formulat cereri de chemare in judecata impotriva Guvernului, Ministerul Justitiei pentru a revendica acel "drept", tot ei au judecat si au castigat, astfel sa "nascut" protestul magistratilor, in sensul ca statul roman reprezentat de Guvernul Romaniei, nu respecta niste hotarari judecatoresti!? Cu justitiabilul de rand nu se intampla asa, dimpotriva...

Alte discuții în legătură

"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Pro si contra protestului magistratilor Liliana Gradinaru Liliana Gradinaru Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest ... (vezi toată discuția)
Constitutia romaniei, republicata tudorioan tudorioan \"Protestul\" magistratilor din Romania este constitutional sau neconstitutional? Apreciez ca, de fapt, este o greva mascata ceea ce creeaza un precedent ... (vezi toată discuția)