avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu in acord individual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu in acord individual

In masura in care o societate doreste sa implementeze salarizarea in acord individual, ce trebuie sa faca exact?

Se modifica CCM al societatii in acest sens, sau numai ROI?
Se intocmeste actul aditional de genul - salariatul va beneficia de un salariu de incadare XZ , conform salarizarii in acord individual?
Acordul se depune la ITM, sau numai actul aditional?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 4 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca se depune la ITM, potrivit Legii nr.130/1999. Orice act de modificare a c.i.m. se depune la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea acestuia.

De asemenea, daca se modifica CCM la nivel de unitate actul aditional prin care se modifica acest CCM se depune la Directia de Munca pentru inregistrare.
Acordul individual la care face referire user-ul, imbraca acum forma unei renegocieri si va face act aditional la cim in care va stabili noul salariu iar la rubrica "alte sporuri" va trece, probabil, "in functie de realizari"

Forma de salarizare este trecuta si in CCM, iar daca acesta prevede alta forma de salarizare, deasemeni va face up-date prin act aditional la CCM.

Eu nu inregistrez acest act aditional la DGMPS ci il trimit prin fax si atat.
freeelis:
Nu ma refeream la actul aditional la CIM, ci la actul aditional la CCM prin care se modifica forma de salarizare.
Ma scuzati ca ma bag dar sunt interesant si eu cu plata in acord individual si asi avea o intrebare:Inteleg ca salar fix +realizari dar nu se mai ia cont de timpul de lucra de ore cit stam la dispozitia firmei.Si noi avem aceeasi probleme cind tragem de nas ca ne cheama la serviciu si sambata si duminica primim raspunsul ca suntem platiti in acor.Deci nu se intelege ca in 8 ore pe zi sau 40 ore pe saptamina ce realizam. cCa nu sne platesc orele suplimentare nici libere nu ne dau daca depasim 168ore /luna

Va multumesc
Faceti o sesizare la ITM sa verifice cele spuse de dvs. si se vor lua masurile legale.

Alte discuții în legătură

Plata salariat pentru timp efectiv lucrat ralucagogiltan ralucagogiltan care este modalitatea in care un angajator poate incheia salariatilor contracte individuale de munca prin care acestia sa fie salarizati in functie de timpul ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-neclaritati privind salarizarea carmen a carmen a Buna ziua, As dori sa stiu daca este o problema daca salariul din CIM este 650, iar salariatul primeste lunar un salar mai mare decat acesta? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Bună.se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ... Zoican Dumitru Zoican Dumitru Bună.Se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ai un CIM valabil .Lucrez la o societate cu CCM în vigoare.Precizez ca în urma unei cereri de ... (vezi toată discuția)