avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat

Buna seara !
Parintii mei au achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara.In luna august s-a facut un precontract intre vanzator si cumparator, parintii mei dand un avans de 1000 euro. In acel precontract e stipulata data de 10 octombrie data eliberarii apartamentului si semnarea contractului.
Pe parcusul celor cateva luni, parintii mei l-au amenajat, l-au mobilat dar cu stupoare au aflat ca apartamentul este defapt ipotecat la o banca. Data de 10 octombrie a trecut iar proprietara se face ca ploua. Ba ca una, ba ca alta...si ca pot elibera apartamentul daca nu le convine ca ea nu poate ridica ipoteca !
Mama mea este bolnava de cancer si imi e frica de ce se va intampla daca "nebuna de proprietara" ii scoate afara, ei investind bani si facand mobila la comanda dupa dimensiunile apartamentului mic.
Ce se poate face in acest caz? Cine e raspunzator ? :sorry::sorry::sorry::sorry:
Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
Ioanacb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costel Badiu , utilizator 20:47, 6 Martie 2019
Atata timp cat ipoteca nu este ridicata nu prea au alta alternativa decat instanta de judecata. Intelegem ca parintii nu au platit tot pretul convenit in antecontract. Trebuie sa actioneze in judecata proprietarul astfel incat instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de act de instrainare. Trebuie sa apeleze la un avocat astfel incat sa solicite si ridicarea ipotecii adica sa plateasca direct creditorului care a pus ipoteca si cheltuielile de judecata cu avocatul. Se pot indrepta si impotriva agentiei ptr inselaciune deoarece nu i-au informat despre ipoteca. Antecontractul trebuie vazut de un avocat,;pe forum doar ne dam cu parerea functie de detaliile relatate.
@cyan si ynocentta: pentru vanzarea unui imobil, indiferent de categoria de folosinta, este necesar un extras de carte funciara pentru autentificare care este emis numai notarului la cererea vanzatorului. costa 40 de lei. extrasul de carte funciara pentru informare nu poate fi utilizat in vanzarea unui imobil.
Ca sa poată deveni proprietari trebuie sa plătească și ipoteca.

Puteau merge la avocat sau la notar și nu ar fi ajuns în aceasta situație.
Notarul ar fi putut afla și el de ipoteca și i-ar fi anunțat de problemele juridice.

Din păcate și acum trebuie sa meargă la avocat și e foarte probabil sa fie necesar un proces dacă nu se rezolva altfel.
ce valoare are datoria la banca?
Buna ziua, in Noiembrie 2018 am încheiat un antecontract la notariat in vederea cumpărării unui teren intravilan ipotecat . Am platit jumătate din valoarea terenului stabilită anterior , cealaltă jumătate prin transfer bancar până la data de 31 Decembrie 2018 .
Vânzătorul terenului amână plata ipotecii , ne-am înțeles amiabil fara a mai prelungi înțelegerea la notariat dar văd că a trecut deja 4 luni jumătate și el tot nu a ridicat ipoteca terenului .
Întrebarea este : Vânzătorul ar putea să mă ducă cu vorba și să pierd avansul de bani ? Sau pot să-l dau in judecata conform clauzei din antecontract ? Ulterior obligând vânzătorului să respecte intelegerea .Eu practic mă gândesc că el se folosește de banii mei și la urmă să zică că nu mai vinde terenul .
Aștept răspunsul dumneavoastră .Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Costel Badiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)