alex_blue a scris:
Ok, am inteles, solutia e sa inchei contract cu cei de la Eon si sa-mi pun contorizare separata (se poate face asta in bloc, au si altii). Insa cheltuielile cauzate de lipsa gazului in perioada de dupa oprire cum le recuperez?
Daca nu platesc, asociatia ma da in judecata si chiar imi poate scoate la licitatie bunurile pentru a-si recupera banii. Ei cand nu se achita de obligatiile lor contractuale, cum raspund?
Solutia este cea pe care ati scris-o singur : contorizare separata indiferent ca este asocaitia de vina, vecinii sau altcineva. Oricand o puteti pati din nou daca nu sunteti contorizat separat si contract direct cu furnizorul.
Referitor la cheltuielile ce le-ati avut cat nu ati avut gaz nu vad unde-i problema. Nu ati consumat gaz - nu platiti gaz. Daca ati fi consumat si platit gaz , de unde recuperati ?
Intradevar daca aveti restante la intretinere asociatia va penalizeaza, va da in judecata, etc. Acelasi lucru se intampla si daca asociatia nu achita facturile la furnizor. Furnizorul aplica penalizari, actioneaza in instanta si opreste gazul.
Si foarte important : constituiti-va in asociatie de proprietari. Acum ati patit-o cu gazul dar puteti avea necazuri cu energia electrica, caldura, liftul, terasele, instalatiile de alimentare cu apa , de evacuare si nu aveti cadrul legal sa le rezolvati conform vointei dv. a proprietarilor.