avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... state de plata, dispozitii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

state de plata, dispozitii

va salut..

Problema sta in felul urmator: la societatea unde activez nu semnam pe state de plata pentru salarii, ci pe niste tabele A4, sus avans/lichidare luna x, mai jos tabelul cu salariatii si in dreapta sumele aferente. State de plata am semnat o singura data - pe vreun an jumatate, dupa o oarecare discutie cu sefii, din cate imi amintesc prin februarie.
Pot fi considerate respectivele tabele - insotite si de dispozitii de plata pe care semnam cand luam banii, drept dovezi ca ni s-au platit salariile ? Se poate muta cartea de munca in alt loc fara ca statul dus de societate la ITM - am inteles pe ultima luna - sa fie semnat si de mine ?
Cel mai recent răspuns: olymariana , utilizator 15:56, 6 Septembrie 2009
Da, aveti sanse sa va recuperati drepturile salariale de care ati fost lipsit pe aceasta perioada.
Care ar fi eventualele portite de scapare ale lor ?
nu este deloc normal ,sa nu semnati statde plata in care sa fie specificat tot ce ati primit si ce retineri s-au facut ,s-au fluturasi.acelas formate le-am semnat si eu ,daram primit fluturasi,.din momentul in care nu am mai primit fluturasi ,si nici statul de plata nu era decit un tabel cu nume si suma,statele depuse la itm,fara semnatura, deoarece am inteles ca nu este obligatoriu acest lucru,m-am trzit cu zile de concediu fara plata trecute ,si suma declarata,nu corespundea cu ce am primit pe luna respectiva.deci este bine sa cereti o dovada a ceea ce primiti lunar ,ca sa nu ajungeti in situatii neplacute.succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare yasmina0506 yasmina0506 I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti. 1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii superioare catalina2008 catalina2008 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de incadrarea pe cartea de munca. Lucrez de mai bine de 7 ani si mereu am fost incadrata pe cartea de munca pe un ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! ce e de facut? Issab3ll4 Issab3ll4 Sunt absolventa de studii superioare, lucrez de 1 an la o Societate pe postul de Inspector Asigurari, post care conform COR necesita studii superioare, ... (vezi toată discuția)