avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Repunere pe rol procedura succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Repunere pe rol procedura succesiune

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de efectuat in vederea reluarii (repunerii pe rol) a procedurii de succesiune pentru definitivarea acesteia.
In anul 2013, la o perioada dupa decesul mamei mele, am fost convocat la un bioru notarial in vederea dezbaterii masei succesorale, daca sunt sau nu de acord cu mostenirea.Am acceptat mostenirea, ca unic fiu si succesor, insa totul s-a oprit aici, din cate imi amintesc, mai era de achitat o taxa la notar apoi intabularea si obtinerea de extras CF.
As fi interesat sa stiu, succint, care este urmarea, ce taxe ar fi de achitat,tinand cont ca, la data dezbateri succesiuni, eram si inca sunt casatorit, avand doua fetite minore.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:13, 27 Decembrie 2017
Păi sunt cuprinse pentru ca:
1. Notarul X care v-a trimis "invitatia" (care de fapt e citatie), nu are cum să știe ce acte ati perfectat dvs la notarul Y unde ati facut vânzarea.
2. E posibil ca dvs să nu fi declarat schimbarea proprietății la Primărie.
3. "Invitatia" a fost trimisă în baza anexei 24, emisă de Primărie. Anexa 24 nu este decât un formular, o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale. Nu înseamnă că moștenitorii sunt obligați să includă bunurile menționate în această anexa si nu litera de lege.
4. Intabularea este obligația notarului care perfecteaza actul. Fiecare birou notarial are un angajat platit special pentru a depune contractele încheiate la Cartea Funciară, pentru intabulare. Deci, mai mult ca sigur o aveti. E suficient să solicitați in extras de informare ca să vă convingeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorineldobre sorineldobre Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune bani depusi in banca roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare am primit o citatie in care sunt chemat sa dezbat o succesiune a unui bun imobil( care imi apartine printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters146176 ContSters146176 in cat timp se deschide succesiunea? cine deschide succesiunea? unde si cat costa? (vezi toată discuția)