avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la munca in Franta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la munca in Franta

Buna dimineata. Lucrez de aproape o luna in zona Montpellier din Franta. Patronul firmei zice ca am contract de munca desi eu nu l-am vazut si nici semnat. Pe deasupra conditiile de munca sunt grele, lucrez in constructii, iar cerintele exagerate, desi lucrez la romani cu cetatenie franceza. Cea mai grea de suportat e umilinta la care ma tot supun, fiind la mana lor si ca locuinta si ca mijloace de trai, departe de casa si de orice posibilitate de a ma apara. Va rog frumos sa ma invatati cum sa-mi aflu si sa-mi apar drepturile. As merge acasa dar sunt la mana lor cu toate. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Bojoga , utilizator 22:14, 4 Decembrie 2022
În situația aparitiei unui conflict de muncă cu un angajator francez, va puteti adresa:
- Conseil de Prud’hommes
- Sindicatelelor
- Tribunalului competent din punct de vedere teritorial, dacă nu dispuneţi de resurse suficiente pentru a vă adresa unui avocat specializat în litigii de muncă.
[ link extern ]
Vă mulțumesc mult de răspuns, da imi cer scuză pentru încă un deranj, firma e portugheză rabotadateliu e tot portughez pe teritorie franceză tot în Franța putem să ne adresăm sau în Portugalia, dacă în Portugalia unde să ne adresam? Mulțumesc mult de ajutor.

Bojoga a scris:

Bună ziua scuzați de draji! Am o întrebare sunt moldovanca și am lucrat în Franța în firmă portugheză, și nu meau plătit. Spuneți varog
Unde putem să ne adresăm în așa caz. Mulțumesc.

Adresati-va Autoritatii pentru Monitorizarea Condițiilor de Muncă (Autoridade para as Condições do Trabalho - ACT) sau Inspectoratului General al Ministerului Muncii, Solidarității și Securității Sociale (Inspeção-Geral do Ministério do Trabalho, Solidariedade e Segurança Social - IGMTSSS)
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc mult de ajutor, multă sănătate vă doresc. O seară bună.

Bojoga a scris:

Vă mulțumesc mult de răspuns, da imi cer scuză pentru încă un deranj, firma e portugheză rabotadateliu e tot portughez pe teritorie franceză tot în Franța putem să ne adresăm sau în Portugalia, dacă în Portugalia unde să ne adresam? Mulțumesc mult de ajutor.

Bojoga a scris:

Bună ziua scuzați de draji! Am o întrebare sunt moldovanca și am lucrat în Franța în firmă portugheză, și nu meau plătit. Spuneți varog
Unde putem să ne adresăm în așa caz. Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit din franta CamyAngy CamyAngy Bună ziua!Am muncit în Franța cu forme legale și pe ultima luna nu m-au plătit.Acum sunt in Romania și mă tot amână cu banii.Unde aș putea depune o ... (vezi toată discuția)
Gravidă in paris CameliaElla CameliaElla Lucrez in Paris de un an de zile si acum o săptămână o colega (romanca) a anunțat că a rămas insarcinata. Cum patronul nu a fost foarte încântat i a ... (vezi toată discuția)
Munca franta CamyAngy CamyAngy Unde ma pot adresa pt ca am muncit in Franta cu contract de munca si nu mi-am primit banii pe ultima luna, eu fiind acum in Romania..Iar patronul ma duce cu ... (vezi toată discuția)