avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare transport angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare transport angajati

Care e cadrul legal pt angajarea personalului care locuieste la mai mult de 15 km de locul de munca? Se pot recupera (de catre angajator) sumele platite pt naveta si chirie - partial?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 22 Decembrie 2016
1. Cadrul legal pentru angajarea unei persoane il constituie Codul Muncii.

Insa in Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă sunt prevazute anumite facilitati angajatorilor in situatia incadrarii unor categorii de persoane sau unor categorii de someri.

art.74
(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.


(2) Cuantumul primei prevăzute la alin. (1) se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă.

(3) Prima de încadrare prevăzută la alin. (1) se acordă pe o perioadă de 12 luni.

2.
.... Se pot recupera (de catre angajator) sumele platite pt naveta si chirie - partial?...


Asa ceva in ce baza s-au acordat, c.i.m., c.c.m. , reg.intern ?
ne intereseaza pe viitor... se deconteaza combustibil
Pentru decontarea transportului , trebuie sa insereze in c.i.m. , in c.c.cm. aplicabil sau in reg.intern o astfel de prevedere.
Ma intereseaza daca firma poate beneficia de ceva ... Am inteles ca ar fi o hotarare de guvern. Ma indoiesc de faptul ca o firma privata ar putea obtine de la stat beneficii pt ca angajeaza personal din mediul rural ... sau ceva de genul acesta
Regimul fiscal al cheltuielilor cu transportul salariatilor la si de la locul de munca
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer ordonanta 60/2016 bogdansavu bogdansavu Buna ziua, Am fost somer cu indemnizatie pana la data de 6.12.2016. M-am angajat la o distanta de 60km de domiciliu si zilnic fac naveta. As fi vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prima pt transport domiciliu-servici (>50 km ) crazy_kyky crazy_kyky Buna ! as dori sa stiu daca eu , in situatia in care sunt angajata momentan, mi-as gasi job la o distanta mai are de 50 km de domiciliu, pot beneficia de prima ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare Deiniel Deiniel Pentru a beneficia de prima de incadrare in munca(0.5lei/km)trebuie sa ai domiciliul intr-o zona defavorizata?Mentionez ca am domiciliul in Balș/Olt si ma ... (vezi toată discuția)