avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deranjare prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deranjare prin telefon

Buna ziua!
Primesc apeluri telefonice cu numar ascuns in special noaptea. Am intrebat furnizorul de telefonie despre aceste apeluri si imi spune ca nu ma poate ajuta sa descopar cine este persoana, care ma suna noaptea. Cu toate ca am abonament, am relatat si ora exacta cand am fost apelata, imi spune ca nu ma poate ajuta. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:55, 8 Septembrie 2009
Pentru a nu pierde timpul cu solicitari la unitatea de telefonie,care la persoane fizice NU comunica date ,nici macar referitoare la abonament,promovati plangere la parchet cu solicitarea admiterii de catre instanta a interceptarilor telefonice.
In sustinerea plangerii depuneti desfasuratorul de la abonamentul telefonic
Radu Alexandru a scris:

Corect sfatul d-nei Cermak...Dar mai avem si legi, respectiv art. 91 indice 1 din Codul de procedura penala. Acest articol reglementeaza interceptarile si inregistrarile audio care sunt efectuate la solicitarea unui procuror , cu acordul judecatorului , la cererea partii vatamate.
Mult succes!


Da , pe o durata de maxim 120 de zile.

Insa , cata vreme interceptarea/inregistrarea audio-video nu e una intocmita cu incalcarea dispozitiilor normative, aceasta poate fi incuviintata si apreciata de catre organele judiciare, ca mijloc de proba.

Procedati dumneavoastra la inregistrarea convorbirilor , pot fi concludente in vederea identificarii faptuitorului si a calificarii faptei savarsite de acesta.(daca va exista si comunicare intre dumneavoastra si terta persoana)

Cu toate ca am abonament, am relatat si ora exacta cand am fost apelata, imi spune ca nu ma poate ajuta. Ce ma sfatuiti?


Depuneti o plangere penala la Politie / Parchet , si , avand in vedere ca exista o asemenea sesizare, furnizorul dumneavoastra de servicii de telefonie mobila va avea posibilitatea (conform unui regulament intern , stabilit de catre insasi societatea ) sa verifice identitatea persoanei care va cauzeaza asemenea neplaceri.

Sau urmati sfatul colegei Cermak , si poate aceasta cunostinta isi va schimba atitudinea;)
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? nicoleta1975 nicoleta1975 Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
S.r.i bodoga bodoga interceptarile telefonice sunt probe la dosar (vezi toată discuția)