avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... LEGISLATIE PENTRU MAMA SUROGAT PURTATOARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

LEGISLATIE PENTRU MAMA SUROGAT PURTATOARE

Buna ziua,
am o problema care imi afecteaza calitatea vietii , nu pot purta o sarcina. Am gasit persoane destul de respectabile care sunt gata sa incheiem un contract de 25ooo euro pentru a purta ele sarcina. Cand se aliniaza SI Romania cu legislatia in aceasta privinta ?
Daca nu exista legislatie , pt reziolva oprintr-un contrat notarial ? Sunt confuza .Va trebui sa adopt apoi acel copil , desi materialul lui genetic este recoltat de la mine ? El biologic va fi copilul meu , va semana cu mine , dar din punct de vedere social si legal , care sunt pasii de urmat ?
Cel mai recent răspuns: felly23 , utilizator 11:42, 25 August 2017
Nu exista reglementari, in acest sens.O asemenea tranzactie este ilicita.

Buna ziua. Eu sunt in situatia in care mi-am pierdut si ovarele si uterul la o varsta frageda. Imi doresc enorm sa am un prunc! Exista cadru legal sub care sa fie fecundate ovulele unei donatoare anonime cu sperma sotului meu, iar sora mea sa fie mama surogat? ( nu exista legatura genetica). Totusi, ar trebui sa adopt copilul pentru a fi al meu? Multumesc anticipat!
Ar trebuii facuta toata treaba intr-o tara care permite asa ceva.
In Romania este prohibita situatia daca cunosc eu bine situatia.

Va trebui insa studiata legislatia tarii respective si a Romaniei.
Ar fi bine sa consultati avocat strain si sa cautati protectie juridica si de la avocat roman.
Trebuie analizata situatia juridica in detaliu si sub aspect penal si civil.
Probabil o sa va coste mult avocatii ca sa va faca studiile de caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate in Romania.
Cu banii astia insa reusiti in Ucraina, acolo mama naste copilul, se face testul ADN si va elibereaza direct certificate pe numele dumneavoastra.
Cautati pe net, clinica fertilitate Ucraina. Multi romani au mers acolo. Nu disperati.
Si mai stiu de Spania. Acolo legislatia permite.
Multumesc frumos de raspuns!

Alte discuții în legătură

Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)
Mama surogat, tata biologic cetatean roman si sotia tatalui cetatean candian, cum adoptam copilul? Vortex91 Vortex91 De mai bine de 7 ani eu si sotia tot incercam sa facem un copil. Am ajuns la punctul in care sigura solutie este sa folosim o mama purtatoare/surogat. Noi ... (vezi toată discuția)
Cadru legal pentru mama purtatoare, dar intr-un mod mai special m_dana79 m_dana79 Buna ziua, Doresc sa va inaintez un caz, pentru care as dori o solutionare legala: Suntem un cuplu, ne chinuim de 7 ani sa devenim parinti dar nu am reusit, ... (vezi toată discuția)