avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti

am o asigurare RCA incheiata la euroins. era incheiata pe un an, cu plata in 2 rate, dar mie mi sa spus ca dupa primele sase luni imi pot face asigurare in alta parte.si asa am facut. acum imi spune agentul respectiv ca din cauza ca nu am platit a 2-a rata la timp se pun majorari de 5% pe zi, si ca am de plata vreo 2.500 de lei la ora actuala. Ce fel de hotie mai e si asta? daca se ajunge la proces au sanse sa castige procesul la o asa hotie in stil mare? nu am primit nici o instiintare nici inainte nici dupa cele sase luni pentru care am platit polita, iar acum se trezeste si agentul ca vrea sa ii dam o multime de bani.Ce sa facem? e foarte ciudat si suntem mai multi oameni care am patit treaba asta. la ce sa ne asteptam? nu mi se pare corect din moment ce eu am platit pentru cele 6 luni iar apoi am facut rca la alta firma. Va rog sa ne dati niste sfaturi pentru ca am ramas uimiti de vestea asta. e o hotie. suntem disperati. ni se cer sume enorme.
Se stie ca Euroins este un asigurator neserios ! Oamenii isi fac RCA-ul pe unde este mai ieftin dar in cazul unui accident in care ei sunt vinovati si firma de asigurare e neserioasa totul se va rasfrange asupra lor ! Uite un articol despre Euroins : [ link extern ] /

Pentru un top al celor mai seriosi asiguratori pe piata in acest moment poti citi [ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
bunutulalex, utilizator
Buna Ziua,

Un lucru este sigur.
daca pe o polita RCA scrie valabilitatea de 1 an (12 luni),atunci in justitie este un act valabil incheiat intre doua parti,CHIAR DACA NU S-A INCASAT NICI O PRIMA EFECTIV.,deoarece in acest caz greseala este a agentului care a incheiat polita iar firma de asigurare este obligata sa despagubeasca pe timpul valabilitati politei
Polita se reziliaza de drept prin neplata daca a expirat termenul scadent pt. plata ratei urmatoare. Din cate inteleg, dv. ati incheiat o polita RCA, in vederea inmatricularii. In acest caz era nevoie de o polita pe minim 6 luni pe care ati facut-o si platit-o. Restul e poveste. Nu au cum sa va puna la plata decat daca ati avut un eveniment si v-ati folosit de aceasta polita. Asa ca stati linistit si asteptati sa va trimita somatia ca oricum nu au ce sa va faca.
exact aceeasi situatie se intampla si la mine, am achitat pentru o perioada de 6 luni taxa corespunzatoare a doua rate trimestriale si apoi realizand ca de fapt platesc foarte mult comparativ cu alte oferte am refacut asigurarea la alt asigurator, acum de curand ma trezesc cu un telefon de la un recuperator de credite EOS KSI unde o domnisoara tot insista ca trebuie sa platesc ratele in continuare, evident am invitat-o sa ma dea in judecata, momentan nu sunt acasa dar cand ajung trebuie sa intorc contractul pe toate partile si mai ales sa citesc tot ce e scris cu litere mici.
Am verificat si in baza de date CEDAM unde imi apare clar incepand cu 24 febrioarie ca masina mea este asigurata RCA la noul asigurator, eu consider chiar daca apar prevazute in contract undeva trimiteri la vreo anexa unde se specifica plati suplimentare in caz de reziliere unilaterala ca acestea sunt nelegale si se poate invoca viciul de vointa.
In alta ordine de ideii daca sa ajuns la cedarea creantei (presupusa rata neplatita) catre o firma de recuperari ca eu deja sunt lezat in drepturile mele prin punerea mea pe un blacklist (baza de date datornici) ceea ce imi poate provoca probleme pe viitor daca doresc accesarea unui credit. Cum procedez in acest caz respectiv care este autoritatea de reglementare, trebuie sa incep procedura contestand catre euroins sau catre firma de recuperare intrucat aceasta a preluat asa zisa mea datorie catre euroins. Mentionez ca nu am primit de la euroins nici o instiintare sau somatie nici pe mail, nici telefonic si evident nici pe adresa mea prin posta singura somatie am primit-o telefonic de la EOS KSI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , O intrebare am legata de asigurarea auto. Am o masina second asigurata la compania Euroins , am solicitat o polita pentru 12 luni , agentul ... (vezi toată discuția)