avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara - informatii plata contributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara - informatii plata contributii

Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 17 Ianuarie 2017
1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

4. Pentru a verifica modul de incadrare aveti doua posibilitati :
- fie va adresati angajatorului care, potrivit art.8 alin.4^2 din HG 500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului este obligat sa-i elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

- fie va adresati ITM-ului local pentru eliberarea unui extras REVISAL.
Art.8 din HG 500/2011
....
(4^3) Orice persoană are dreptul să interogheze, să solicite şi să obţină de la Inspecţia Muncii date din registrul privat/public cu privire la activitatea pe care a desfăşurat-o în calitate de angajat/persoană plătită din fonduri publice, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, într-un termen de 5 zile de la data solicitării.

In acest sens, se va depune la ITM o cerere pentru eliberarea extrasului REVISAL , insotita de copia C.I. si se va plati o taxa de 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizualizare date revisal ca angajat Visarex Visarex Buna ziua, Am o intrebare legata de Revisal: Cum pot eu, ca angajat, sa imi verific datele din Revisal pentru a ma asigura ca angajatorul nu face ... (vezi toată discuția)
Iregistrarea cim la reg. general evidenta salariatilor Iuliana33 Iuliana33 Buna ziua! Cum pot verifica daca angajatorul a inregisrat in mod real CIM la RGES?Contractul are un numar si o data de inregistrare, dar cum pot verifica ... (vezi toată discuția)
Incetare contract andreea.dragomir100 andreea.dragomir100 Buna ziua, M-am angajat acum 4 zile la o societate comerciala, cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni. Din pacate dupa aceste 4 zile am ... (vezi toată discuția)