avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Marire salarii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Marire salarii asociatie de proprietari

va rog sa imi spuneti daca majorarile de salar ale presedintelui asociatiei de proprietari (+casier, contabil, femeie de serviciu) propuse de comitetul executiv trebuie validate in adunarea generala.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:40, 23 Iulie 2020
Domnule Adam Grecu
Pentru ca de la 1 Februarie salariu minim brut va creste la 1450 lei plus inca vreo 300 si ceva lei impozite , cum vedeti Dumneavoastra aceasta situatie la o asociatie de proprietari care deja in momentul de fata are 4 ( partu ) salariati cu norma intreaga unde fondul de salarii actual este in jur de 8000si ceva de lei ?
Dar altceva vroiam sa va intreb
-Tinand cont ca o ora va fi de 8,735 lei , aceasta se reflecta si la alti angajati care au contract de munca de 2 - 4 - 6 ore ?
Sper ca am fost inteles ce doresc .
Va multumesc
Sigur ca da.
Salariul minim este pentru norma intreaga.
Daca omul lucreaza 4 ore, salariul va fi la jumatate s.a.m.d.

Nu se aplica la contractele de mandat.

Pentru ca m-ati intrebat pe mine, am sa va raspund doar la prima parte a intrebarii, faza cu - ...cum vedeti Dumneavoastra aceasta situatie la o asociatie de proprietari ...

Eu am mai raspuns la aceasta chestiune, dar ma tem ca nu putem decat sa ne dam cu parerea, cred ca sunteti de acord.
Personal, nu am nimic impotriva cresterii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri. Asta este situatia si stati asa, ca „baietii” acestia care sunt acum la butoane, au promis ca nu au sa se opreasca aici!
Cand eram salariat, abia asteptam si eu o marire de salariu si sa fim sinceri, la toti ni se intampla acest lucru.
Faza este ca in cadrul asociatiilor de proprietari, aceste mariri de salarii au un impact destul de urat asupra proprietarilor, majoritatea pensionari care stim bine cam care este valoarea pensiei. Deci guvernul da 30-40-100 de lei la pensie si are grija sa-si traga la loc, ba chiar cu plus tot ceea ce a dat - de fapt cum se cheama asta?
Si stati, exista resurse financiare? Cica sunt, dar sunt rau distribuite - vorba tziganului - cumetre, bune bucate, dar rau asezate, le-ai dat cu dinaintea-dinapoi...

La noi, in asociatii, vrem-nu vrem, trebuie sa ne aliniem si pentru ca ne-ati informat ca la dvs. sunt 4 salariati cu norma intreaga, trebuie vazut daca chiar se justifica aceste norme de 8 ore pe zi si daca nu, discutati sa reduceti norma de lucru in asa fel incat oamenii sa beneficieze cam de aceeasi leafa, dar la un timp de lucru mai mic, de ex. 6 ore/zi, la acesti 1450 lei/luna de care nu putem scapa... Dar ce te faci ca maine-poimane, se ridica acest minim brut la 2000 lei / luna? Reduci norma de timp, la 4 ore/zi, la 2 ore / zi ? Sau o sa preferam sa externalizam toate aceste servicii pe care le presteaza cei 4 salariati de la asociatia dvs.?
Este foarte greu de facut toate acestea in conditiile in care oamenii se inteleg, dar la dvs. va fi imposibil din cate ne-ati mai povestit! Cei 8.000 de lei vor deveni 10.000 care vor fi distribuiti frumusel pe lista de plata si, mai aveti ceva de spus?
@Adam Grecu

V-am citit si alte postari in care subliniati faptul ca proprietarii din asociatia dv. sunt in majoritate pensionari saraci si n-ar putea sustine o marire de salarii pentru cei ce lucreaza pentru asociatie. Asa-i?
Dar Iasi-ul are numai pensionari, si aia saraci? Salariatii unde locuiesc?
La mine in bloc din 170 garsoniere, pensionari am vreo 11, restul sunt salariati. Ca-s bugetari sau la particulari, ca-s studenti sau mici oameni de afaceri, n-am observat ca s-ar tiri cineva de foame pe holuri.
Hai sa fim seriosi! O marire de salariu poate insemna un 3-10 lei pentru fiecare apartament. Or sa nu-mi spuneti ca daca toata lumea primeste bani in plus, ca-i salariu, ca-i pensie, cei care muncesc in asociatie trebuie musai sa ramana pe loc cu salariile.
Sunt putini oameni care se pot "lauda" ca la locul lor de munca lucreaza 8 ore incontinuu si asta 5 zile pe saptamana permanent.
Eu nu consider ca a scurta timpul de lucru, cum am sustinut si eu ca rezolvare a acestei probleme la un alt topic, ar fi o solutie. Cei ce lucreaza in asociatii traiesc in aceeasi societate cu cei pentru care lucreaza, platesc facturi la aceeasi furnizori si la aceiasi prestatori de servicii publice, cumpara din aceleasi magazine unde marfurile s-au scumpit de fiecare data cand s-a marit salariul sau pensia, sau a scazut TVA-ul, sau a mai scazut o data TVA-ul. Si acesti oameni trebuie sa simta ca sunt bagati in seama. Si ei sunt parte a procesului de inflatie.
Sunt multe de spus, dar ma opresc aici ca sa nu tulbur consecventa topicului.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
elga50, moderator
Salariile si indemnizatiile din asociatia noastra (inclusiv impozitele si contributiile sociale), sunt acum cuprinse intre 7 lei si 35 lei de apartament in functie de suprafata utila a fiecaruia. Daca marim aceste salarii si indemnizatii cu 25% (de la 1 februarie), pe lista de plata se va ajunge la sume cuprinse intre 8,75 lei pana la 43.75 lei de apartament. Asta uinseamna o marire de la 1,75 lei pana la maxim 8,75 lei pentru cele mai mari apartamente.
Eu cred ca sunt nesemnificative aceste diferente.

Alte discuții în legătură

Cine stabileste majorarea salariului presedintelui asociatiei de proprietari? GeorgetaAnca GeorgetaAnca Conform Legii nr. 196/2018 , cap. V, art. 58, (1) \"Presedintele asociatiei de proprietari si membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Administrare condominiu poparlan poparlan este legala administrarea unui bloc de o firma, si daca da care sunt criteriile de care trebuie tinut cont la alegerea ei (vezi toată discuția)