avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua -probleme cu actele de proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua -probleme cu actele de proprietate imobil

Acum 2 ani sa facut o vanzare cumparare a unei garsioniere ..Acum tiind sa o vand insa ma-m lovit de un obstacol.Fosta proprietara nu a facut declaratia de radiere precum ca a incasat suma de la mn..Ce pot face eu ca sa pot obtine accea radiere,tiind cont pe fosta propietara nu o prea intereseaza sa imi faca aceea radiere...va rogg multt ast un rasp...
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 12:38, 4 Februarie 2017
este platit..in contract scrie ca dansa este de acord cu radiere unde a si semnat insa nu a data accea declaratie..eu pot scoate un extras de la banca unde se vede ca sa platit asa cum scrie si in contract ca sa facut virament bancar in contul vanzatoarei..insa eu acum ce pot face?ca de vandut mi sa spus ca nu pot..dansa nu vrea sa trimita acea declaratie..eu unde sa ma duc sau ce sa fac sa obtin accea radiere???
sursa provenientei banilor cu care s-a efectuat plata este credit bancar sau din sursa proprie? imobilele nu se radiaza, ci doar li se modifica proprietarul. dupa ce ati incheiat actul de vanzare-cumparare puteati merge cu el la Directia de Taxe si Impozite ca sa transferati dreptul de proprietate (conform actului de vanzare-cumparare) si sa platiti impozit pe numele dumneavoastra. nici acum nu este tarziu, insa este posibil, daca nu chiar sigur, sa platiti, pe langa impozitul aferent anului in curs, si impozitul pe ultimii 5 (cinci) ani ca amenda.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
ContSters411736, utilizator
Surse proprii,imobiul este pus pe rol si platesc impozit pe el toate fiind pe numele meu...notarul mia facut ipoteca legala ca domna sa aibe garantia ca isi ia bani ,iar apoi notarul trebuia sa ii faca doamnei o delcaratie ca renunta la ipoteca si sa o radieze din cf si nu a facut ..iar eu acum nu pot vinde si nici doamna nu binevoieste sa imi dea acea declaratie la notar ..problemma mea este ce pot face fara a ajunge cu dansa la judecata?
Incercati sa ii trimiteti o somatie, printr-un avocat sau un executor, avertizati-o ca daca nu se conformeaza o dati in judecata si ii imputati cheltuielile si prejudiciile materiale suferite (nu puteti vinde garsoniera, si nu puteti sa va folosit mai departe de bani dumneavoastra), estimati o suma realista. Sunt sanse ca doamna sa devina mai cooperanta cand realizeaza ca s-ar putea sa ii dati o gaura de, sa zicem, ~1000 EUR in buget.
Atasati dovada platii (copie dupa OP/extras de cont) ca sa argumentati ca ati fost de buna credinta (ati facut plata).
Sfatuiti-va cu un avocat pentru detalii.
ia m spus doamnei ca se va ajunge s acolo si mia zis ca ea nu este obligata sa faca accea declaratie precum ca renunta la ipoteca si sa o radieze din cf..daca se ajunge in insitanta eu voi avea de castigat sau ce costuri ma ast si pe mn??

Alte discuții în legătură

Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa- declaratie vanzator ca a primit banii lenutamaria lenutamaria Daca vanzatorul refuza sa dea declaratia ca a primit banii de la banca,ma afecteaza pe mine ca cumparator? Contractul de vanzare-cumparare l-am facut . (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)