avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala salariu minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala salariu minim

Buna ziua sunt angajat in domeniul privat la o firma de paza si am salariul minim pe economie. Locuiesc impreuna cu mama mea care are o pensie minim garantata de 400 lei si o pensie de handicap grad 2 revizuibila. Intrebarea mea este daca beneficiezde deducere personala la salariu(daca as putea sa o trec pe mama persoana aflata in intretinere), sau daca beneficiez eu singur la deducere la salariu?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:33, 2 Iunie 2017
Buna ziua!
Deci, daca deducerea se scade doar din baza de calcul a impozitului, salariatul cum primeste aceasta deducere? Adica deducerea ii apartine lui, nu angajatorului? Dupa scaderea din baza de date a impozitului, reiese ca aceasta scuteste angajatorul, dar nu ajuta angajatul. Nu inteleg exact care este beneficiul angajatului?
Deducerea personala reprezinta o suma de bani scutita de impozit.
Adica salariatul nu plateste impozit pentru deducerea de 300 lei, castigul lui fiind chiar impozitul aferent 300 x 16% = 48 lei.
Angajatorul nu castiga si nu pierde nimic cu deducerea pentru angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie salariu Iuliana Braileanu Iuliana Braileanu Definiti salariul de baza si salariul de incadrare. Salariul de baza trebuie sa contina sporuri? (vezi toată discuția)
Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical Izabella96 Izabella96 Buna ziua,ma puteți ajuta și pe mine cu calcularea concediului medical...salariul brut pe ultimele 6 luni este de 8500 lei...zile lucrătoare in ultimele 6 ... (vezi toată discuția)