Buna ziua sunt angajat in domeniul privat la o firma de paza si am salariul minim pe economie. Locuiesc impreuna cu mama mea care are o pensie minim garantata de 400 lei si o pensie de handicap grad 2 revizuibila. Intrebarea mea este daca beneficiezde deducere personala la salariu(daca as putea sa o trec pe mama persoana aflata in intretinere), sau daca beneficiez eu singur la deducere la salariu?
Buna ziua!
Deci, daca deducerea se scade doar din baza de calcul a impozitului, salariatul cum primeste aceasta deducere? Adica deducerea ii apartine lui, nu angajatorului? Dupa scaderea din baza de date a impozitului, reiese ca aceasta scuteste angajatorul, dar nu ajuta angajatul. Nu inteleg exact care este beneficiul angajatului?
Deducerea personala reprezinta o suma de bani scutita de impozit.
Adica salariatul nu plateste impozit pentru deducerea de 300 lei, castigul lui fiind chiar impozitul aferent 300 x 16% = 48 lei.
Angajatorul nu castiga si nu pierde nimic cu deducerea pentru angajat.
Calcul salariu
duduvasile
Buna ziua,
Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)