Avand in vedere ca prin Decizia Curtii Constututionale nr.794/2016 prin care a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.3*2 alin (1*2) din OUG 57/2015, constatandu-se ca acestea sunt neconstitutionale, iar conform art.147 din Constitutia Romaniei ordonantele care sunt constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 zile de la publicarea in MO, in acest caz 5 februarie 2017. Dupa aceasta data se poate aplica ordonanta modificata?
Pai probabil in colaborare cu sindicatele, conducerile CLM si CJ-uri vor trebui sa puna de acord la nivel national un nivel de salarizare unitar, mai ales ca este in interesul tuturor salariatiilor. Mi se pare o inechitate ca unii functionari sa aiba salarii diferite pe acelasi grad si functie(de ex un cons. jur. superior de la CJ- Vrancea are acum 6100lei un venit brut iar unul din CJ-Arad are 3100brut). Din cate stiu la CJ- Cluj, Dolj si Timis au fost aduse de curand salariile la nivelul CJVrancea, deci se poate. Totusi nu cred ca toate conducerile din adm locala vor fi de acord sa puna in practica principiile enuntate in Decizia CCR fara hotarari judecatoresti(ceea ce nu este chiar legal), probabil se va ajunge la procese interminabile pe aceasta tema.