avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru creșterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru creșterea copilului

Unde pot sa mă adresezitați dacă sunt în stimulent de inserție și vreau sa intru în concediu pe creșterea copilului dar angajatorul nu este de acord? Cum îi pot convinge?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 6 Februarie 2017
Ati depus cererea de acordarea CCC la angajator ?

Daca da si acesta refuza s-o aprobe atunci sesizati AJPIS.

OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
.....

art.26
....
(2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
....
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.angajatorul poate decide sa nu îmi acorde luna tatălui ... Catalin ilies Catalin ilies Bună ziua.Angajatorul poate decide sa nu îmi acorde luna tatălui de creștere a copilului? Și ce pot face în situația asta? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Intrare in concediu de crestere copil din perioada de proba george_radu george_radu Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba, sotia mea nu a indeplinit stagiul de cotizare (din Martie 2015 nu are venituri), copilul s-a nascut in 31 Decembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Jhonny35 Jhonny35 Bună seara. Sunt angajat de 1 an la stat soția mea naste în luna decembrie. Am anunțat șefii ca as vrea sa beneficiez de concediu de creșterea ... (vezi toată discuția)