avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire pe teren ingust - front stadal 11ml
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire pe teren ingust - front stadal 11ml

Buna ziua,
Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta:
- sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front stradal 11 ml, acord notarial construire pe calcan cu vecinul de pe o laterala, amplasat in zona Ilfov - Bragadiru;
-datele din certificatul de urbanism (in scopul informarii in vederea construirii) sunt urmatoarele:
-regim-curti constructii scos din circuitul agricol
-regim tehnic L2a-subzona locuinte mici cu P-P+2 niveluri realizate pe baza unor lotizari anterioare;
-retragere fata de limitele laterale min 3 m
- POT, CUT, retragere de la aliniament etc.
-datele din Reg. Local de Urbanism (RLU)referitoare la caracteristicile parcelelor:
-referitoare la caracteristicile parcelelor: front de 8 m pentru regim de construire insiruit sau 12 m ptr regimul de construire cuplat sau izolat;
-referitoare la amplasarea cladirilor: ptr cladiri semicuplate se vor alipi la calcanul cladirii de pe parcela alaturat si se vor retrage fata de cealalta limita la o dist de celputin 1/2 din H cladire dar nu mai putin de 3 m.

INTREBARE:
Pot construi o casa la un calcan daca frontul parcelei este de 11 m? (a se vedea prevederea RLU referitoare la latimea de min 12 m ptr regimul de construire cuplat sau izolat ). Dupa stiinta mea-NU.

Gresesc oare eu, si este posibil avand in vedere formarea mea profesionala ca profesor de stiinte umaniste, daca afirm ca o casa cuplata este o casa construita la un calcan si o casa insiruita este o casa construita la 2 calcane?

Ce este aceea cladire P-P+2? Este diferenta fata de cladirea P+2?


Adresandu va multumirile mele fata de aplecarea asupra acestui text, astept raspunsul dumneavoastra, aici, pe acest forum, sau telefonic.





Cel mai recent răspuns: ContSters335402 , utilizator 13:34, 19 Februarie 2015
ROG O CONCLUZIE FINALA PE ACEASTA TEMA.
ESTE OBLIGATORIU PUD? CUM SE PROCEDEAZA /CUM SE FAC DEMERSURILE PENTRU INTOCMIREA PUD-ULUI.
AMINTESC CA PE C.U., LA DOCUMENTE CERUTE PTR OBTINEREA A.C. NU SE CERE PUD, IN SCIMB SE CERE DECLARATIA NOTARIALA DIN PARTEA VECINULUI CA ESTE DE ACORD SA CONSTRUIASCA PE LIMITA CE DESPARTE CELE 2 PROPRIETATI.
Ca baza de plecare ( de cand am avut nevoie de asa ceva au trecut niste ani :P) va pot spune ca trebuie facut de un arh. care sa aiba dreptul de a intocmi documentatia aceasta ( nu orice arh.autorizat OAR are acest drept ) , va trebuie avize de la electrica , apa, gaze si eventual romtelecom (sunt singurii dintre op de telefonie care ar putea avea cabluri ingropate ) pretul a fost undeva pe la 1000 euro . De ce nu mergeti la primarie sa cereti informatii clare sau discutati cu un arhitect , poate nu aveti nevoie totusi de pud.
Si la final : da , cei care aproba puz-ul aproba si pud-ul , acesta din urma fiind o 'derogare' de la cerintele primului.
Sanatate
Daca in Certificatul de urbanism, chiar si informativ, nu s-a cerut PUD, atunci NU va trebuie PUD. Din experienta mea, am mai scos CU informativ, si unde a fost cazul s-a cerut in mod expres PUD, si asta cu litere bolduite! Era vorba de un teren cu deschiderea de 10m.
Cel mai bine cu o copie a Cu mergeti la primarie si cereti detalii.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
doina_manuela, utilizator
BUNA ZIUA,
MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE S-AU EXPRIMAT PE MARGINEA ACESTUI SUBIECT.
VA DORESC UN WEEK-END PLACUT!
Dar in cazul in care un teren infundat are un drum de acces de 4 metri latime si 60 metri lungime fara alveole?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)