avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina fara a avea certificat fiscal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina fara a avea certificat fiscal de la vanzator

Am cumparat o masina de la un corp diplomatic strain care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, in cadrul unei ambasade si intampin probleme la inmatricularea masinii deoarece nu detin certificat fiscal si nici nu mi se poate elibera unul fiindca fostul proprietar este cetatean strain si nu este inregistrat fiscal in Romania. Ce poate fi facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: mickyberes , utilizator 22:19, 28 Iunie 2017
Bună seara,

Ma aflu într-o situarie similara, vreau sa cumpăr o mașină a CD și vanzatorul mi-a spus ca nu s-a plătit TVA când a fost cumpărată noua pt ca ei sunt scutiți de TVA.
Îmi puteți spune va rog dacă a trebuit sa plătiți TVA pt mașina pe care ați achizitionat-o?
Dvs cumparati ca persoana fizica la pretul solicitat de vanzator. Nu aveti nicio legatura cu TVA-ul.
Multumesc!
Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca la achiziția unui autoturism de la o persoana a corpului diplomatic care a fost scutit la achizitionare de plata tva, la achizitia autoturismului pe persoana juridica romana este obligatoriu sa se plateasca tva? Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situație atipica, îmatriculare mașină ambasada onulescualex onulescualex Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism,proprietatea unui diplomat,atasat la o ambasada din romania(Norvegia)Acum situatia e atipica pentru ca masina ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe auto / autoturisme cumparate noi in stat ue de o persoana cu statut diplomatic la acel moment dtigau dtigau Buna ziua ! Sunt un angajat al MAE care a incheiat in ianuarie 2014 o misiune la o ambasada a RO intr-un stat UE. Pe timpul misiunii mele, am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Autoturism luat in evidenta dar neimpus de serviciul impozite si taxe PPAlina PPAlina Buna ziua. Am achizitionat o masina in anul 2011 de la o persoana fizica si m-am prezentat la primaria de domiciliu pentru luarea in evidenta. Mi s-a eliberat ... (vezi toată discuția)