avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru o eventuala mostenire,pls ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru o eventuala mostenire,pls ajutati-ma!

Buna ziua...am o nelamurire si sper ca dvs sa ma puteti ajuta...tatal meu a decedat in urma cu 10 ani,bunica mea din partea tatalui este in viata.Apartamentul care il are ii apartine in totalitate.Ceea ce vreau sa va intreb este daca eu si fratele meu avem dreptul la ceva mostenire din partea tatalui meu,cu toate ca bunica nu este decedata.Intre timp,deoarece bunica mea este o persoana care nu tine la noi,la nici un nepot de al ei ne-a spus ca a trecut apartamentul pe niste vecini de acolo din zona de la ea.Dar din cate stiu eu apartamentul nu se mai poate da prin contract de vanzare-cumparare,numai cu drept de intretinere.V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in problema asta,ca habar nu am ce sa fac.V-as ramane recunoscatoare.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:18, 11 Septembrie 2009
Bunica poate dispune dupa cum doreste de bunurile sale (adica si apartament). Nimeni si nimic nu o impiedica sa vanda apartamentul altor persoane.
Daca la decesul bunicii apartamentul se afla in proprietatea acesteia atunci dvs si fratele veniti la mostenire prin reprezentarea parintelui decedat.
Daca apartamentul a fost instrainat prin donatie si testament , puteti invoca incalcarea rezervei succesorala.
Daca apartamentul a fost vandut si din contractul incheiat rezulta plata pretului , nu prea mai aveti ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la moștenire după bunica. pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii camyyb camyyb buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Invasion Invasion salutare am si eu o problema casa in care stau este pe numele bunicului meu adica tata lu tata , tatal meu a decedat acum 2 ani si ei acuma vor sa ma dea afara ... (vezi toată discuția)