avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie legala desfiintare cablu tv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie legala desfiintare cablu tv

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional.
Acesta a fost instalat de o companie de cablu care, (se pare, nu stiu sigur pt ca nu am niciun act) acum a fost achizitionata de catre unul dintre marii operatori de pe piata.
Acest cablu a fost tras excusiv pentru proprietarul anterior.

Problema mea este acum incepe reabilitarea blocului si asociatia de proprietari ma someaza sa scot acest cablu.

Vroiam sa va intreb daca nu cumva, pot fi absolvit de aceasta obligatie, pentru ca rationamentul meu ar fi ca eu nu sunt proprietar decat al cablului de la mine din casa.

Mai exact, ce iese din apartament nu mai este problema mea, chiar daca apartamentul acesta a fost singurul beneficiar al cablului.

Multumesc pentru ajutor in avans




Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:56, 2 Martie 2017
Daca era asa simplu nu mai cautam solutii altenative. Cablul acesta are peste 100 de metrii, traverseaza un bulevard, electrificat cu cabluri de tramvai, cand va fi scos va cadea pe cablurile electrice..este o chestiune sensibila.

Ma intereseaza aspectul legal, de aceea am apelat la acest forum, cu tot respectul.



Pai se vede ca aceasta chestiune este de ordin tehnic, nu de legalitate.
Atata timp cat providerul nu-si are grija de propria infrastructura, nu vad de ce i-ati purta dv. de grija.

Nu sunteti proprietar al cablului exterior. Acolo este treaba providerului.
Sunt sute de km de cabluri lasate de izbeliste prin cartiere de catre primii provideri de internet de la bloc la bloc. Astia au disparut demult de pe piata, dar si-au lasat cablurile de izbeliste.

Pana la urma, dv. nu aveti un contract cu vreo firma privind acel cablu. Si atunci de ce va faceti griji? Dorel de la reabilitare va rezolva problema cu o foarfeca, daca ii spuneti ca acel cablu nu este al dv. si nu va foloseste la nimic.

Acelasi sfat pot sa vi-l dau si eu - renuntati la acest cablu instalat de nush ce firma care acum nu mai exista.
Si la noi mai exista asemena cabluri. Necazul este ca ca aceste cabluri de lungime mare sunt sustinute fizic de o shufa din otel si daca cade peste liniile de electricitate, sigur va produce pagube.
Opinia mea: as. prop. sa se tocmeasca cu un meserias sa dezafecteze acest cablu. Nu este imposibil. Daca as. prop. nu se implica acum, la producerea celei mai mici pagube, sigur va fi implicata si nu se stie la ce valoare.
Va spun sincer ca si blocul meu are un asemenea cablu, lungimea acestuia este mai mica, dar tot are vreo 50 m. In vara aranjez cu baietii de la lift sa-l dezafecteze. Firma initiala (de cartier) a murit prin decedare cam de multisor... Cui sa te adresezi?

Un alt sfat: puneti pe cineva sa ancoreze f. bine capatul cablului care vine pe bloc - in asa fel incat acesta sa ramana ancorat peste strada, iar restul cablului care ramane pe bloc il indepartati fara probleme.

Succes
~ Conținut șters la cerere ~
Adevarul este ca nu stiu daca este si o chestiune de legalitate, sau doar de ordin tehnic.

Asa cum spuneam la inceput, asociatia vede un cablu tv tras exclusiv pentru mine. Prin urmare ei spun ca este al meu, si doar al meu si trebuie sa il desfiintez. Ba chiar mi-au dat si un termen sa il desfiintez:))

Cei de la reabilitare pun conditie sa se inceapa reabilitarea sa fie blocul liber de fire.

Daca Dorel taie cablul, va cadea peste linia de electriciatate a tramvaiului si se poate intampla ca acel cablu sa nu mai fie complet izolat din cauza timpului, iar curentul sa fie transmis prin cablu. Vorbim de o tensiune de 27 000 volti am impresia.. chiar se poate intampla o tragedie.

Nu vreau sa fiu asociat cu o asemenea operatiune, de aceea, am nevoie de o lege care sa demonstreze ca nu as avea cum sa fiu eu proprietarul unei infrastructuri de televiziune.

Vecinii mei nu stiu multe.. vad un cablu tras de la mine de la balcon pe bloc, iar de acolo se duce pe alt bloc si zic ca este cablul meu.






Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)