avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONCURENTA NELOIALA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONCURENTA NELOIALA

Sunt parat intr-un proces ce are ca obiect fapte de concurenta neloiala.
Reclamantul si-a motivat initial actiunea pe art. 1073 Ccivil. Ulterior printr-o precizare si-a motivat-o pe legea 11/1991.
Printre exceptiile invocate de mine a fost si cea de necompetenta a sectiei civile, considerand ca este competenta sectia comerciala , avand in vederea ca partile sunt comercianti, obiectul cererii il constituie fapte de concurenta neloiala iar art. 1 din legea 11/1991 se refera la comercianti iar art. 2 la acte sau fapte contrare uzantelor in activitatea comerciala-am invocat si o decizie a ICCJ in acest sens.
Instanta de fond mi-a respins exceptia considerandu-se competenta.
In final s-a pronuntat, admitand alta exceptie invocata de mine, ca reclamanta nu are calitate procesuala activa dar luand in considerare numai 1073 Ccivil.
Acum, reclamanta a declarat apel .
Intrebarea mea este, sa ader la acest apel conform art. 293 din CPC si sa atac sentinta , considerand ca a fost pronuntata de o instanta necompetenta sau sa formulez numai intampinare la apelul declarat de reclamanta.
Va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:19, 15 Septembrie 2009
credem ca ar fi bine sa va rezumati doar la formularea intampinarii.
Si eu zic acelasi lucru: intampinare

Nu vad interesul dvs. de a tinde la schimbarea hotararii primei instante. (pana una alta va este numa' buna).
De ce i-as servi pe tava adversarului un motiv de anulare a hotararii primei instante? (a se vedea si 297 alin 2).
Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta concurenta neloiala GEORGE STAHIESCU GEORGE STAHIESCU As avea nevoie de o speta concurenta neloiala(legea 11/1991), pentru un proiect la master. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)
Invocarea necompetentei materiale in apel Liliana Gavril Liliana Gavril Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: Am initiat o actiune la Judecatorie - constatarea nulitatii absolute a unei declaratii de neacceptare a ... (vezi toată discuția)