avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea si castigarea unui Proces Verbal in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea si castigarea unui Proces Verbal in conditii de bezna totala

Buna seara,

Pe 19.03.2016 am fost oprit si amendat cu 630 ron pentru viteza in interiorul localitatii, desi masina de politie inregistra o buna bucata de tronson in afara localitatii, deoarece era la maxim 50 de metrii de intrarea in localitate.

Agentul constatator a decis sa fiu amendat cu frumoasa suma de 630 de lei tinand cont ca "am incalcat legea" desi in interiorul localitatii eram in limita admisa de lege, in pozele pe care le veti regasi in link-ul de mai jos Politia "a omis" sa puna si restul imaginilor pe care eu le-am vazut la locul incidentului si anume vitezele de 56km / h respectiv 51km / h.

Poze/video/documentatie -> [ link extern ]

Am "atacat" PV-ul in instanta si dupa multe alte amanari avem in cele din urma un termen de judecata in 04.04.2017, dar dovezile prezentate de politie, in umila mea experienta sunt relativ nule, deoarece in momentul "incidentului" afara era bezna totala.
De asemenea in momentul incidentului cu mine in masina se aflau 2 martori, martori care-mi pot sustine integral povestea, in cele din urma adevarul.

Imi cer scuze, nu am vazut optiunea de atasament pe forum, am atasat documentatia digitala in link-ul de mai sus.

Am nevoie de ajutor tinant cont ca suntem in data de 14.03.2017, chit ca este el platit sau gratis, nu stiu cum si sub ce forma sa raspund la intampinarea primita de Politie, deoarece dansii au invocat tot felul de articole care "depasesc" experienta mea in acest domeniu. (documentatia este in format fizic, dar o pot digitaliza pentru informatii suplimentare)
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
JohnnyofRC, utilizator
Cred ca politia va primi o adresa prin care i se comunica faptul ca la dosarul cauzei s-au depus noi probe. De prezentat nu se prezinta (EDITAT), insa in spiritul lui tanti cu balanta trebuie sa fie anuntati.Urmariti dosarul dvs. pe portalul justitiei si veti vedea ce miscari mai apar. Orice modificare de data inseamna ca s-a mai intimplat ceva, s-a comunicat ceva uneia dintre parti. N-ar fi rau sa va legalizati traducerea, in dublu exemplar, a pasajului din manualul radarului Phyton II, cel de la modul FASTEST, in care spune si ca radarul nu stie sa asocieze tintele cu vitezele lor reale. In filmul dvs. apare la un moment dat o masina mare care se deplaseaza cu o viteza mare, e undeva in spate, e foarte probabill ca aia sa fie vinovatul. Le depuneti la urmatoarea infatisare.

[Mesaj editat - Vă rog să vă controlaţi limbajul]
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna dimineata,

Intre timp a ajuns asa ceva la noi -> [ link extern ]
Vad ca este emisa in 5 aprilie, dar prietenii mei au gasit-o acum o saptamana in cutia postala, cu avizul rupt (nu au reusit sa o primeasca personal, sa semneze de primire)

Termenul este 30 mai 2015, exista o problema daca trimitem abia maine catre instanta un raspuns ? (presupun ca martorii trebuie sa trimita o declaratie pe proprie raspundere cu ceea ce s-a intamplat, daca nu ne prezentam la proces, cel putin eu asa inteleg)

Stima,
Ionut
Neata,

Am facut "declaratii de martor" am scris 2 pagini A4 pentru 2 martori diferiti, au semnat acele declaratii cu tot ce trebuie, le-am expediat catre judecatorie, politia nu a mai trimis nimic pentru ultimele 2 termene si cu toate astea, cu toate ca numarul meu este vizibil la 46 si la 51 km/h in localitate, cu martori, cu declaratii cu tot ce trebuie, se pare ca judecatoria vrea neaparat sa mergem 700+ km dus si intors intr-o zi de lucru pentru 10 minute, astfel incat sa ne vada neaparat acolo, nu este suficient tot ce am trimis pana acum.... sincer in acest moment imi doresc sa pierd si sa terminam o data, este bataie de joc.

19.09.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: Complet nr.12
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

30.05.2017
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 19.09.2017, ora 09:00, în vederea administrării probei testimoniale încuviinţate în cauză.
Document: Încheiere de şedinţă 30.05.2017

04.04.2017
Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 30.05.2017, în vederea administrării probatoriului propus şi încuviinţat la termenul de azi.
Document: Încheiere de şedinţă 04.04.2017

21.02.2017
Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 04.04.2017, pentru când dispune comunicarea, către petent, a întâmpinării şi a unei copii de pe CD-ul depus, la dosar, de către intimată.
Document: Încheiere de şedinţă 21.02.2017
Daca trimit din nou "declaratie de martor" fara a ne prezenta credeti ca mai putem obtine o amanare ? Intreb pentru ca pe 23.09 la 4 zile diferenta de termen "martorii" aflati cu mine in masina se casatoresc :) imi va fi imposibil sa-i plimb in saptamana nuntii lor. Sau exista vre-un artificiu prin care sa mai cerem o amanare pentru acest motiv, daca trebuie sa ne prezentam acolo, pana la urma ne vom prezenta, nu avem ce sa facem, dar nu in luna septembrie :)

Am destula rabdare, numai ca nu inteleg "incapatanarea" acestui / acestei judecator, judecatoare de a vedea neaparat oamenii la fata, cu toate ca am mentionat ca toti lucram, ca distanta este de X km, samd. De ce trebuie sa ne deranjam atat cand concluzia si dovezile sunt clare ? dar cred ca traim in Romania si de asta trebuie sa ne pierdem inutil timpul.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
JohnnyofRC, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua am fost prins de radar cu 101 km/h intr-o localitate ... ionutflorina ionutflorina Buna ziua Am fost prins de radar cu 101 km/h intr-o localitate de 300 m pe DN 2 E85.Am contestat amenda intrucat niciodata nu depasesc 90 km/h in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard ... Andrei22a Andrei22a Buna ziua, Aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard cu 2 benzi. Eu eram pe banda 1 si in stanga mea pe banda 2 era alta masina, din fata a ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)