avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cand se reiau judecatile?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cand se reiau judecatile?

As ruga colegii sa ma anunte sau sa ne anunte daca vor afla acest lucru.

De pilda nu stiu ce se intampla daca inculpatii sunt liberi.
Se face sau nu apelul in cauza?
Sau se amana cauza fara a se mai face apelul in cauza?

Este o practica unitara sau difera de la instanta la instanta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:30, 17 Septembrie 2009
Corect prezentata situatia de catre colega roxana.
Si la Iasi e la fel. Eu am trimis totul prin posta cu confirmare de primire. Nu se tin sedintele. Asta e. E un blocaj total si sunt sigura ca nu vor renunta asa usor.

REFERITOR LA PROCESELE CIVILE

La Bucuresti unele instante nu deschid salile.
Altele le deschid si dau termene dar doar am auzit de la alti colegi in mod verbal.

Referitor la procesele PENALE

Am inteles ca se judeca doar cauzele cu arestati.
Problema este ca daca lumea stie de protest nu vine la judecata si daca se face apel este cumva nedrept sa se faca apelul din moment ce cauza practic nu este in stare de judecata datorita protestului.
Deci, eu nu o pot considera ca fiind o amanare fara discutie datorita protestului.
Este o situatie care nu este prevazuta de lege nici in .pr. pen si nici in c.pr. civ.

Poate ca discutia este mai mult teoretica, dar sa nu apara probleme legate de arestarea in lipsa inculpatului pentru motiv ca nu s-a prezentat.Asa, o cauza fara arestati ar deveni o cauza cu arestati.

O alta chestiune mai este aceea ca persoana vina sa se judece si nu sa stirge prezent la apel.
Aici sa nu apara probleme in cauzele penale.Adica s-a respins arestarea la un moment dat si acum sa se invoce alte motive...

O alta problema mai exista si datorita faptului ca arhivele au fost inchise si nu stiu ce a dispus instanta la termenul trecut...
Cand am venit din vacanta deja era protest.
Vedeti ca in procesele penale a cam inceput sa se judece.
De maine judecatile se reiau in procesele penale.Adica nu se va mai amana din oficiu.
Ar fi bine sa va interesati.
Scuze pt needitare dar asa afla colegii mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)
Prezenta detinutului in instanta doberv doberv in ce situatii este obligatorie prezentarea detinutului in instanta ? la orice cauze penale ,la orice cauze civile ,doar la unele ? va rog raspunsul sa fie ... (vezi toată discuția)