avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale

Buna ziua,
am si eu o intrebare, daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare. Desi am cautat pe forum, nu m-am lamurit in totalitate.

Sotul meu imi cedeaza toate partile sociale ale unui SRL la care este asociat unic, urmand ca eu sa devin asoc unic si aministrator.

In acest scop, trebuie sa depun la registrul comertului actul constitutv actualizat.
Daca fac actualizarea actului va trebui sa mentionez in hotararea asociatului unic a sotului: "se actualizeaza/se modifica actul constitutiv corespunzator"?

Eu banuiesc ca actualizarea trebuie sa contina automat si raportarea la noul cod CAEN 2008, intrebarea este daca trebuie sa fac corespondenta la fiecare obiect secundar de activitate, sau pot sa modific cu acesta ocazie anumite coduri, sa scot unele, sa introduc altele, fara a mai face mentiune expresa despre aceasta in hotararea asociatului?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 19:22, 16 Septembrie 2009
denisas a scris:

Bv timi, am citit decizia data de ICCJ.

Dar se pot face 2 cesiuni: 1 cesioneaza sotul unei alte persoane, iar dupa inregistrare la orc se face o noua cesiune catre sotie si se rezolva, numai ca implica costuri mai mari. :)


Sau sotul cesioneaza cu titlu gratuit (doneaza) partile sociale.
Donatiile intre soti sunt posibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)