avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare atestat R.T.E. constructii drumuri si poduri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare atestat R.T.E. constructii drumuri si poduri

Buna ziua,
Va scriu, sa va cer ajutorul in numele sotului meu.
Ing. constructor de drumuri si poduri ani multi,atestat professional in anul 2010 ca RTE (respons. tehnic cu executia)in drumuri si poduri . Periodic legitimatia lui de RTE trebuie vizata din cinci in cinci ani pentru a fi valabila. Asta a si facut si in 2015 si a reinnoit viza ,urmand sa stea linistit pana in 2020.
Dar in urma cu doua zile, primeste un telefon de la un coleg de breasla , prin care il anunta ca in 31.08.2016 s-a emis un ordin 1895/2016 . prin care toti spacialistii atestati ( RTE, Diriginti de santier…),trebuia sa mearga la ISC ( Insp. de Stat in Constr.)teritorial si sa solicite ( conform acelui ordin 1895) schimbarea legitimatiei , a stampilei pana la data de 31.12.2016 , altfel isi va pierde dreptul de a mai profesa ca RTE.
Normal ca nu stia despre acest act legislativ , prin urmare suna la ISC territorial sa vada daca e adevarat…si da , asa este déjà nu mai figureaza ca specialist (pe lista lor )RTE , pentru ca nu avenit pana la sfarsitul anului sa solicite schimbarea actelor.( conform acelui ordin 1895).
“Bine dar de unde era sa stiu “, le-a spus sotul , “de ce nu m-ati anuntat, aveti toate datele mele pe site-ul ISC “.
Trebuia sa va interesati d-voastra de pe internet i-a raspuns si cu asta totul e” terminat “, eventual o luati de la capat ( sa -si faca dosarul ,adica sa dea din nou examene.., de la inceput ...)
Acum va intreb pe d-voastra : de unde putea afla despre acest ordin, e oare corect, legal sa-i anulezi unui inginer, atestatul RTE pentru care a dat un examen , a muncit pentru el , are o diploma ( poate fi anulata) ????
La 58 de ani, lucrand de dimineata pana seara pe santier , nu stai cu ochii pe internet, sa vezi daca nu cumva s-a schimbat ceva in legatura cu tine (profesional). Mi se pare aberant…!
Sotul lucreaza pe diverse santiere in tara ( Tulcea, Beius, Oradea ) trebuia sa fie la curent cu ce apare in monitorul official..???Nu era corect ca ISC, sa-l anunte telefonic sau in scris despre acest lucru ? De unde putea ghici el …?
El a stat linistit stiind ca mai are pana la expirarea vizei trei ani , si acum…??!
Va rog, spuneti-mi ce ar mai putea face in acesta situatie ?
Multumesc , si va doresc toate bune !
Cel mai recent răspuns: adrianconstantinvovec , utilizator 17:26, 19 Septembrie 2017
In aceeasi situatie am fost si eu! Cu toate ca am depus un memoriu in care am aratat motive intemeiate pentru care nu am depus in timp util dosarul cu documentele necesare preschimbarii, am primit un raspuns negativ, si m-i s-a recomandat sustinerea unui nou examen...precizez ca cu o luna inainte de aparitia ordinului privind preschimbarea, reinoisem Autorizatia de RTE...Faptul ca pe siteul ISC exista publicate datele noastre, se putea proceda la informarea personala prin TELEFON, SMS, E-MAIL sau la locul de munca, dorinta acestora de a schimba legitimatiile...sau se puteau preschimba in momentul reînnoirii vizei...dar........avem numai OBLIGATII! NU SI DREPTURI!
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie interna rte/cq Alex Marinica Alex Marinica Buna ziua. Am marea rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: compania la care imi desfaror activitatea doreste sa ma numeasca RTE (responsabil ... (vezi toată discuția)
Autorizare responsabil tehnic cu executia (rte) corneliaE corneliaE Cine autorizeaza RTE in domeniul lucrarilor de intretinere curenta??? Multumesc. (vezi toată discuția)
Suspendare autorizatii diriginte santier SANTIER SANTIER Buna ziua! Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema; Sunt diriginte de santier autorizat din 2011, am 35 de ani, nu am profesat ca si ... (vezi toată discuția)