avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini fara bun simt sau invidiosi!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini fara bun simt sau invidiosi!

Buna ziua! Deci nu stiu ce sa fac in situatia asta desi nu e prima data! Vecinii de sus nu stiu care dar toate tigarile le arunca jos. Tin sa mentionez ca locuiesc la parter si la fereastra detin si parcarea de domiciliu si saptamanal trebuie sa curat dupa ei. Asociatia e varza nu este in stare sa ia masuri. Cel mai tare ma deranjaja ca gasesc tigari si pe masina.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:56, 27 Martie 2017
Terenul din jurul blocului apartine domeniului public.

Puteti apela cu succes la politia locala care apartine de primarie sa le faca o "vizita" vecinilor.

LEGE poliţiei locale nr. 155/2010 (**republicată**)(*actualizată*)
ART. 6
În domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor, poliţia locală are următoarele atribuţii:
i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială stabilite prin legi sau acte administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, pentru faptele constatate în raza teritorială de competenţă;

OG nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale(*actualizată*)

Obligaţiile cetăţenilor
ART. 10
In aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe cetăţenilor le revin următoarele obligaţii:
a) întreţinerea şi curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora;
e) menţinerea curăţeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc;
g) păstrarea curăţeniei pe arterele de circulaţie şi în locurile publice;

ART. 11
Asociaţiile de proprietari vor prelua, potrivit prevederilor legale, unele dintre obligaţiile ce revin cetăţenilor, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, şi vor răspunde pentru realizarea acestora în fata autorităţilor administraţiei publice locale.

ART. 18
(1) Detalierea obligaţiilor şi responsabilităţilor concrete care revin instituţiilor publice, agenţilor economici, celorlalte persoane juridice, precum şi cetăţenilor, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, se face prin hotărâri ale consiliului local, la propunerea primarului.

[ link extern ]

Asa ca exista metode de sanctionare a celor care arunca tigari pe fereastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalent actual al legii 1 ceausiste ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As dori sa aflu daca exista vreo lege care sa stipuleze obligativitatea unui proprietar de a presta personal curatenie in jurul blocului si daca ... (vezi toată discuția)
Masuri impotriva celor care arunca mizerii pe geam narciisa narciisa Buna seara, Intampin o problema cu doi locatari din bloc.In fiecare zi arunca mancare pe geam pt pisicile din fata blocului (gaturi de pui, oase, ... (vezi toată discuția)
Curatenie gradina din jurul blocului mary_catalina mary_catalina Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Am doi vecini care nu inteleg ca nu trebuie sa arunce resturi menajere in gradina ... (vezi toată discuția)