avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de doctor acordat ilegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de doctor acordat ilegal

Ma aflu intr-o situatie destul de delicata si as vrea sa apelez la sfatul dumneavoastra. Lucrez intr-o universitate, ca lector, si incepand cu anul 2014 am beneficiat de un spor de doctor, acordat sub forma unui salariu diferentiat.
In urma unui control al Curtii de Conturi din acest an s-a constatat ca acest "salariu diferentiat" a fost acordat ilegal si trebuie recuperat de catre institutie. Curtea de Conturi a sustinut ca sporul nu a fost acordat in mod legal, cei de la resurse umane gresind incadrarea acestuia ca salariu diferentiat.
As vrea sa va intreb ce se poate face in aceasta situatie pentru care nu cred ca ma fac vinovat? Suma care trebuie recuperata este destul de mare pentru mine, iar sporul de doctor cred ca este o suma care mi se cuvine de drept.
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
universitarul, utilizator

Alte discuții în legătură

Sporuri acordate salariatilor detasati ASPA ASPA Salariatii detasati la o institutie publica, si care beneficiaza de drepturile cele mai favorabile, adica de cele cu care au venit de la S.C.-SRL, beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat misu_gabitza misu_gabitza Am obtinut titlul stiintific de Doctor in Informatica in 2010 si as dori sa stiu daca pot beneficia de sporul de 15% care se acorda celor din invatamantul ... (vezi toată discuția)
Legea 284/2010 salarizarii unitare- spor de doctorat magdalenaro magdalenaro Va supun atentiei urmatoarea speta legata de aplicarea Legii salarizarii unitare 284/2010. Am obtinut titlul de doctor in 2009. Urmarea a legii 330/2009, ... (vezi toată discuția)