avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce inseamna \"nationalism extremist\"?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce inseamna "nationalism extremist"?

OUG 31 2002 pedepseste "nationalismul extremist" cu dosar penal, cum defineste legea acest termen?
Cel mai recent răspuns: Silvia Zaharia , Avocat 20:06, 3 Aprilie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG nr.31/2002 modificata prin Legea nr. 217/2015 prevede la art. 3 lit. a):

"a) prin organizație cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înțelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care își desfășoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura și violența pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase și inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violență pentru schimbarea ordinii constituționale sau a instituțiilor democratice, naționalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizațiile cu sau fără personalitate juridică, partidele și mișcările politice, asociațiile și fundațiile, societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerințele prevăzute la prezenta literă";

Pentru mai multe informatii cititi Legea nr. 217/2015 pentru modificarea OUG nr. 31/2002.~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor, am si eu o geaca second hand oarecum de armata, ... VladWalker VladWalker Buna ziua tuturor, Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde ... (vezi toată discuția)
Trecerea de frontiera inainte de 89 tomasenior tomasenior :cei ce au fost condamnati ptr. trecere frontiera si au executat pedeapsa inainte de 1989 am auzit la tvr i ca sint considerati persecutati politic si au ... (vezi toată discuția)
Tatuaje Buna ziua. Vreau sa imi fac un tatuaj cu o svastica si vulturul german care aparea pe stema nazista? Este impotriva legii, ma refer la vreo lege din codul ... (vezi toată discuția)