avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La moartea concubinului ce primeste concubina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La moartea concubinului ce primeste concubina

Buna ziua cazul meu se prezinta asa; am trait in concubinaj 10 ani cu un barbat ,impreuna am cumparat o casa la tara ( eu avind in proprietate un apartament)pe actele casei de la tara figuram jumate/ jumate.Dupa cumparare eu am plecat la munca afara pt.ca altfel nu aveam bani sa facem o noua casa la tara,el nu avea nici un venit,ulterior plecarii mele i-am trmes bani pt.trai dupa care a obtinut o pensie de boala.am continuat sa- i trmet bani pt.a ridica o casa noua.Toate bune si frumoase ,pt.ca apartamentul era nelocuit am vindut si apartamentul bani lasind-ui pt. a termina casa.Concubinul a decedad o fiica ce o avea si care se crede mostenitoare a venit pt.asi cere dreptul de mostenire,eu fiind la munca afara nu stiu ce alte lucruri sau putut petrece ,pot face dovada banilor trmasi si ca nu putea el din o pensie de boala sa constriasca tot ce sa construit,va rog sa-mi raspundeti cum pot sa-mi pastrez ce consider de drept al meu si ce poate mostenii fiica concubinului?!am gasit printre acte ca ar fi avut o neplata la o banca di firma recuperatoare la gasit ,datoria a platito tot cu bani trimasi de mine,nu am stiut nimic de toate acestea pana acum cind a murit.,
Relatiile de concubinaj, nu sunt recunoscute de legislatia romana.

Dupa urma decesului concubinului, dvs. nu aveti vocatie succesorala.

Deci, fiica lui in calitate de descendent al acestuia, va culege intreaga masa succesorala ramasa de pe urma defunctului.

Dvs. puteti avea, cel mult un drept de creanta, echivalent cu sumele de bani investite in timpul celor 10 ani de concubinaj.
Dar si aici exista discutii in jurisprudenta din Romania, daca sumele de bani investite, se supun prescrierii termenului general de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire lili cristescu lili cristescu Buna ziua ! Numele meu este Lili Cristescu si am trait in concubinaj 24 de ani cu un domn, cu care am o fiica majora.Am locuit intr-un apartament care era ... (vezi toată discuția)
Mostenire nagykari nagykari Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare ... (vezi toată discuția)
Concubinajul si mosteniri MareIntrebare MareIntrebare Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt regulile legale in legatura cu mostenirea in cazul concubinajului. Cazul meu. Parinti sunt despartiti. Unul dintre ... (vezi toată discuția)