Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil fara cadastru

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o casa care nu are cadastrul facut. Proprietarul a demarat procedurile pentru executarea cadastrului dar va dura mai mult timp din cauza unor probleme care se vor rezolva, dar care ne intarzie. Am facut un antecontract de vanzare -cumparare , am achitat un avans si acum doresc sa fac un act aditional prin care sa ii achit intreaga suma urmand sa definitivam contractul cand iese cadastrul. Tot acum proprietarul imi face si un testament referitor numai la acest imobil pentru orice eventualitate. Va rog sa imi spune-ti daca ma expun la vreun risc procedand in acest mod.
Cel mai recent răspuns: maria162 , utilizator 18:05, 3 Aprilie 2017
Buna ziua,
NU! este evident in deplinatatea facultatilor mentale.
Nu incercati sa incheiati un antecontract in fata unui avocat intrucat un asemenea act nu este inregistrat la Cartea funciara. In mod normal antecontractele se inregistraza la cartea funciara.
Va multumesc inca o data pentru raspuns. Am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare ,am dat un avans si acum urmeaza sa facem un act aditional prin care sa ii dau toti banii urmand ca la data finalizarii cadastrului sa facem vanzarea-cumpararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumpare teren cisti cisti am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)
Ordin executoriu judecatoresc stanciu geo stanciu geo tatal meu a vrut sa vanda un teren extravilan dar cumparatorul nu a oferit decat un avans iar restul la incheiera actelor de vanzare,pentru asta sa incheiat ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)