avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Adapost improvizat de caini la mine in curte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Adapost improvizat de caini la mine in curte

Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati" anonime" , am primit inspectie DSV . pt ca m-au gasit cu 8 caini fara microchip, mau amendat .si mi au DAT termen 5 zile sa au microcipez.
In plus au scrie in alt proces verbal, pe care m-au pus sa al semnez. Dar nu au vrut sa imi dea o copie. Acolo au scrie ca nu am conditiile impulse de lege si ca am termen 30 zile sa renovez tot.
Eu nu am bani nici macar sa platesc amenda.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 05:47, 14 Aprilie 2017
Domnule Cyan, ce aberati aici cu privire la cainii maidanezi, ca isi musca stapanii? Cainii maidanezi sunt niste corcituri. Nu ai nici o trasatura genetica care sa ii faca mai agresivi. De multe ori sunt mai sanatosi decat cainii de rasa iar de muscat stapanii nu si-i musca decat daca au un motiv intemeiat. Asa ca va rog sa nu mai vorbitii aberatii izvorate din ignoranta.

Cat despre cazul de fata, orice persoana poate tine si 500 de caini daca are unde si cu ce. Proprietatea privata este sfanta intr-un stat civilizat. Daca ati stii ceva pertinent despre subiectul de fata, ati sti ca in Romania sunt milioane de caini fara stapan datorita culturii rurale, necivilizate si primitive a poporului roman,datorita careia romanii sunt ignoranti si nu isi sterilizeaza animalele.

Mai mult, din aceste milioane de caini fara stapan, majoritatea mor in chinuri groaznice, iar sute sunt schinguiti, torturati, maltrati si ucisi zilnic in aceasta tara necivilizata. De asta un iubitor de animale tine si 200 de caini daca poate, pentru ca orice e mai bine decat sa fie pe strazi unde sunt calcati de masini si omorati de oameni, sau in adaposturile de stat care sunt niste centre de concentrare pentru animale, centre ale mortii.
@weedmastersr, daca maidanezii ar fi asa cum spuneti nu ar exista campanii impotriva lor.
Isi musca stapanii daca au un motiv intemeiat? Care ar fi motivele astea? Ca nu sunt hraniti, sau care?
Cati caini aveti in ingrijire? 100, 200, 1000?
Exista campanii impotriva maidanezilor pentru ca Romania este o tara de inapoiati. Exista campanii si impotriva casatoriilor gay, dar asta nu inseamna ca nu e o campanie a celor care inca mai traiesc in evul mediu primitiv. Copiii care au murit din cauza muscaturii cainilor au avut parinti vinovati de o neglienta criminala, aceiasi neglijenta criminala a autoritatilor care folosesc adaposturile publice ca paravan pentru furtul banilor publici.

Isi musca stapanii ca orice alt caine, cand sunt stresati. Pentru un caine "stresul" poate fi reprezentat de mai multe lucruri cum ar fi sunete extrem de puternice, durerea, anxietatea, foamea, comportamentul agresiv al stapanului, luarea cu forta a unei posesiuni (jucarie, os), etc. Orice stapan de caine poate sa se documenteze in 5 minute pe internet cu privire la comportamentu canin si de ce musca cainii, fie ca sunt de rasa sau nu.

Eu am doar doi caini, pentru ca nu ma ocup cu salvarea acestora. Sunt doar un om care cunoaste trista realitate a Romaniei inapoiate in care traim.
Va garantez ca nu este vorba de niciunul dintre motivele prezentate de dvs si nici de altele care s-ar incadra la etc. Pur si simplu a muscat-o fara motiv. Individul japonez care a murit acum cativa ani si copilul nu cred ca au provocat cainii, cainii i-au atacat fara motiv. Nu poate fi luata in considerare nesupravegherea, cainii nu erau in situatia de a pazi, erau liberi.
Fara indoiala ca modalitatea de exterminare poate naste controverse, tot fiinte pe Pamant sint ca oricare altele dar trebuie avut in vedere interesul oamenilor si apoi al animalelor. Oricat s-ar dori nu se poate pune un semn de egalitate intre om si animal. Asta este mersul vietii, daca situatia ar fi inversa fiti convins ca ar fi la fel. Si nu ma refer la fictiunea "Planeta maimutelor",
Egalitatea exista. Nu o decidem noi. Animalele au viata de la Dumnezeu ca si oamenii; din tarana vin si ele si tot in tarana se duc. Inferioritatea lor sta, uneori (nu exhaustiv) in faptul ca nu comunica asemeni oamenilor; cu alte cuvinte, noi le suntem inferiori fiindca nu le intelegem; ele ne inteleg pe noi. Instincte au asijderea omului; la fel si sentimente. Pana la urma, daca luam in calcul teoria evolutionista, ar fi trebuit exterminate maimutele si nu ar mai fi existat omul, conform gandirii dvs.

Revenind, nu stim cum anume l-a provocat japonezul pe caine. Cat despre copil, nu am certitdinea ca a existat, macar, cata vreme maica-sa isi schimba poze de profil pe FB la nici doua pre de la moartea fiului iar asa-zisa victima avea, la varsta ei, profil de FB pe care posta dupa deces. am studiat cazul, am vazut probele si actele de la dosar. Dubios. Oricum, ca principiu, cata vreme eu vreau sa cresc la mine pe proprietate, fara acces in afara acesteia, un animal violent iar tu sari gardul si animalul te musca, este exclusiv vina ta sau, in cazul copilului, al celui care il avea in grija si tocmai plecase la o bere lasand doi minori de varste extrem de mici fara nici un fel de supraveghere, intr-un parc plin de personaje dubioase si cu un lac destul de adanc.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)