Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati" anonime" , am primit inspectie DSV . pt ca m-au gasit cu 8 caini fara microchip, mau amendat .si mi au DAT termen 5 zile sa au microcipez.
In plus au scrie in alt proces verbal, pe care m-au pus sa al semnez. Dar nu au vrut sa imi dea o copie. Acolo au scrie ca nu am conditiile impulse de lege si ca am termen 30 zile sa renovez tot.
Eu nu am bani nici macar sa platesc amenda.
Domnule Cyan, si eu va garantez ca un caine nu ataca degeaba. Sigur a existat un motiv pentru care a atacat.
Spuneti ca "Individul japonez care a murit acum cativa ani si copilul nu cred ca au provocat cainii, cainii i-au atacat fara motiv."
Cainii nu ataca niciodata fara motiv. Motivul pentru care au atacat pe cei mai sus mentionati este ca erau straini si au fost considerati un pericol de catre caini. Cainii abandonati de obicei ocupa o anumita zona, un anumit teritoriu. Cand intra cineva strain in acel teritoriu, este perceput ca un pericol.
Japonezul s-a pierdut. A ajuns unde nu trebuia. Copilul a fost neglijat de bunica. Un copil de 4 ani a fost lasat intr-un parc mai bine de 90 de minute de capul lui. Putea sa moara in nenumarate feluri. Copilul in timpul asta parcusese 4.5 kilometri pana in curtea unde erau acei caini care l-au omorat. Copilul nu avea ce cauta acolo. Bunica a dat dovada de neglijenta criminala. Doar o debila lasa un copil de 4 ani fara supraveghere in oras.
"Nu poate fi luata in considerare nesupravegherea, cainii nu erau in situatia de a pazi, erau liberi." -- Aici va dovediti din nou ignoranta cu privire la animale. Cainii intotdeauna pazesc un teritoriu. Nu trebuie sa aibe stapan sa faca asta. Asta este instinctul cu care se nasc. Daca ei traiesc abandonati pe o strada sau o zona a unui oras, acel teritoriul il vor pazi si vor ataca intrusii necunoscuti, umani sau canini. In plus, cainii aia nu erau chiar pe strada. Erau intr-o curte industriala. Repet, un copil de 4 ani nu are ce cauta singur pe strazile unui oras. Poate fi lovit de masina, batut, rapit, etc.
"Fara indoiala ca modalitatea de exterminare poate naste controverse, tot fiinte pe Pamant sint ca oricare altele dar trebuie avut in vedere interesul oamenilor si apoi al animalelor."
Nu doar modalitatea de exterminare naste controverse. Ce naste controverse este modul in care sunt tinuti in viata. Cainii din adaposturile publice nu sunt acolo pentru exterminare. Sunt acolo pentru adapost. Trebuie hraniti si intretinuti corespunzator, iar in unele sunt eutanasiati dupa o vreme care nu se gaseste cineva sa-i adopte. Problema este ca exista fonduri europene si guvernamentale de milioane de euro care sunt directionate catre aceste adaposturi, pentru ingrijirea legala a cainilor. Aceste fonduri sunt delapidate de gunoaiele umane care conduc aceste adaposturi, iar cainii traiesc in mizerie si suferinta.
In Romania nu ai cum sa ai in vedere interesul oamenilor, cand oamenii nu isi au in vedere propriul interes. Cand avem o populatie atat de inapoiata incat abandoneaza milioane de animale, nu le sterilizeaza, le lasa sa se inmulteasca necontrolat, atunci nu ai cum sa le ai in vedere interesul, pentru ca oamenii se saboteaza singuri. A cui interes sa-l ai in vedere cand dobitocul de cand lasa o catea sa devina gestanta si sa nasca de zeci de ori pe parcursul vietii in loc sa o sterilizeze?
In interesul oamenilor ar fi sa fie educati cu privire la animale. Sa fie schimba cultura asta putreda a romanilor, traditiile primitive si cretine. Exterminarea cainilor nu rezolva nimic pentru ca alte milioane de caini ajung pe strazi anual. E un ciclu care nu se termina pana cand omul de rand nu va intelege sa nu mai arunce animale pe strada ca dobitocul. E tot in interesul oamenilor sa nu se mai fure milioane de euro din fonduri europene destinate animalelor. Nu cainii sunt de vina. Tara asta de prosti e de vina pentru ca nu-si vede de propriile interese.
"Oricat s-ar dori nu se poate pune un semn de egalitate intre om si animal. Asta este mersul vietii, daca situatia ar fi inversa fiti convins ca ar fi la fel. Si nu ma refer la fictiunea "Planeta maimutelor","
-- Omul este un animal ca oricare altul. Are capacitati cognitive mai dezvoltate, dar tot un animal devine. Nu exista distinctie intre om si animal decat in mintea celor care nu inteleg lucruri de baza cu privire la biologie. Omul este o specie de animal. Singura fictiune sunt argumentele dumneavoastra.
Un lucru este cert, japonezul este sigur strain.
Argumente pro si contra vor fi permanent din partea ambelor tabere.
Nu sunt de acord cu exterminarea cainilor dar nici cu motivatii gen "au fost provocati",. Fiecare animal, om sau animal, isi apara teritoriul si isi protejeaza haita din care face parte. Prefer sa imi protejez haita mea.