Detin un imobil dobandit de la bunica mea materna prin vanzare cumparare. Exista o clauza de uzufruct, bunica avand drept de folosinta pe timpul vietii. Deoarece nu poate locui singura, fiind batrana, 91 ani, si avand dementa si pareza, este de 4 ani intr un camin de batrani unde eu suport costurile prin angajament de plata semnat la notar. Eu locuiesc in Constanta, bunica in Barlad, imobilul fiind situat in Barlad. Intrebarea e daca pot instraina imobilul, daca exista acea clauza? Exista formalitati deosebite? Va multumesc anticipat.
Aveți nuda proprietate și puteți vinde ceea ce aveți. (Partea mai grea era găsirea cumpărătorului). Rămâne dreptul de uzufruct până la decesul bunicii.
Părerea notarilor care n-au citit destul despre dezmembrămintele dreptului de proprietate nu valorează interdicție de vânzare!
pentru @germanAlex - Dreptul de închiriere aparține uzufructuarului, nicidecum nudului proprietar.
pentru @limbaromana - Nu este necesară dezbaterea succesiunii. Doar radierea dreptului de uzufruct cu certificatul de deces al uzufructuarului.
Uzufruct?
georgianaion16
Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)