avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiuni disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiuni disciplinare

Buna seara, va supun atentiei urmatoarea speta: un salariat a savarsit o abatere disciplinara in decembrie 2016 iar in februarie 2017 s-a demarat o cercetare penala, care nu este finalizata. Intrebarea este urmatoarea: termenul de 6 luni pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare este intrerupt de cercetarea penala? Dupa finalizarea dosarului penal se mai poate aplica sanctiunea disciplinara?
Cel mai recent răspuns: corinarusu24 , utilizator 15:35, 24 Aprilie 2017
da, ai dreptate, s-a produs o confuzie. Mentionez ca in momentul de fata, cercetarea disciplinara este la faza intocmirii raportului de cercetare (dupa convocare si note de relatii). In acelasi timp, am solicitat, organelor de cercetare penala, sa-micomunice stadiul dosarului penal. Dupa finalizarea raportului de cercetare sa suspendam aplicarea sanctiunii disciplinare? Si in ce baza legala, totusi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara Felisse Felisse Intampin o situatie foarte complicata . Recunosc ca pana acum nu m-am lovit de genul acesta de probleme . Am 2 angajati care din luna 01.2019 nu s-au mai ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate MURESANCRISTIAN MURESANCRISTIAN Buna ziua. Unul dintre angajatii societatii nu s-a mai prezentat la munca incepand cu data de 01.09.2016, din motive nejustificate. Care sunt pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim anonim001 anonim001 Mi s-a suspendat CIM in urma cercetarii disciplinare , pentru incalcarea regulamentului intern al societatii. In acesta situatie pot sa imi mai depun demisia ... (vezi toată discuția)