avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste amenda de la primarie catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste amenda de la primarie catre asociatia de locatari

asociatia de locatari a primit amenda de 8000 lei pt ca nu are reabilitat fatada , presedintele de bloc a spus ca trebuie impartita suma la cota parte , suprafata apartament sa plateasca locatarii, care este legea?
mentionez ca sunt chirias in locuinta sociala, mi s a cerut sa platesc eu amenda ca si cum as fi proprietar
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
vivi23ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 00:18, 27 Aprilie 2017
Chiriasul nu are nici macar 1m sub bloc .
Primaria a considerat ca fatada nu mai corespunde estetic sau functional si a aplicat aceea amenda dar legea 230/2007 art 14 spune clar ca e obligatia proprietarului :
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.


Cine e proprietarul? La acela sa mearga asociatia sa ceara banii .
Chiriasul are obligatia sa mentina starea locuintei de la data inchirierii . Daca era reabilitata fatada cand ati inchiriat atunci trebuie sa platiti ; daca nu ,nu .
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
mottofreee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banner publicitar pe bloc dragu_marius86 dragu_marius86 Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)