avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecat din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecat din tara

Sotul meu e divortat din 2012 iar anul acesta am dori sa mergem cu fata in vacanta in Italia.. Dar fosta lui nevasta nu vrea sa ii faca pasaport... mentionez .ca nu are program de vizita... de la data divortului nu a venit decat de 4 ori sa vada copilui... cum pot face sa o iau in vacanta? Multumesc..
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:56, 24 Aprilie 2017
Soţul dvs. are autoritate părintească comună sau unică? Dacă are autoritate comună,cereţi în scris acordul mamei pentru ieşirea fetei din ţară, o invitaţi la notar, în data de..., o rugaţi să vă anunţe dacă nu poate veni şi să vă stabilească dânsa o dată, dar până în data de.....Dacă vă răspunde că nu e de acord sau nu vă răspunde, cereţi în instanţă suplinirea semnăturii mamei.
Din pacate a comună.. dar ea nu vrea sa semneze procura...in cat timp pot rezolva problema asta?
Trebuie deschis proces pe calea ordonantei.
Poate dura o luna si jumatate daca reusiti sa va judecati repede.
Ati putea avea noroc sa va dea acordul dupa ce vede ca ati deschis proces.
Am avut astfel de situatii in care s-a rezolvat amiabil dupa deschiderea procesului si ar fi posibil sa va iasa si dvz. daca stiti cum sa puneti problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Minori- stabilire in strainatate nicolettanicole nicolettanicole buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)